keskiviikko 24. tammikuuta 2018

KasvuspurttiTähän aikaan vuodesta rocotojen kasvatuksessa on pääasiassa vielä juuriston kasvu, helmikuussa nostan yleensä lannoitusta ja silloin kasvit saavat myös mukavasti lisää kokoa kun vahva juuristo toimii hyvin. Nutriculture X-Stream vesiviljelylaitteisto on erittäin tehokas stimuloimaan juuriston kasvua. Siinä vesipumpun avulla ravinneliuosta sumutetaan kasvien juuristolle.

Yllä olevissa kuvissa näkyy kahdeksan vuorokauden kasvu rocotoilla kyseisessä laitteistossa, joten kasvitkin ovat ottaneet kovan kasvuspurtin kun saivat siirron tähän laitteistoon. Yleensä en ole kasveja pitänyt tuossa kuin 2-3 viikkoa eli vain sen ajan että juuristo vahvistuu huomattavasti, sen jälkeen ne siirretään joko kookokseen, turpeeseen tai johonkin muuhun vesiviljelyjärjestelmään, yleensä NFT:hen.

Juuriston ohella myös rocoton runko on tukevoitunut huomattavasti vain runsaan viikon aikana. Tämä Giant Rocoto Red Arequipa jää lopulta NFT:hen ja kasvihuoneeseen se pääsee varmaan jo runsaan kuukauden kuluttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti