lauantai 6. tammikuuta 2018

Idätyksiä - chinenset ja baccatumit

Tänään loppiaislauantaina alkoivat sitten kauden seuraavat chili-idätykset kun chinenset ja baccatumit menivät idätysboxiin. Neljä lajiketta molempia sekä yksi frutescens, lajikkeet löytyvät tuolta blogin "chilit 2018" -välilehdeltä.

Idätykset tuli nyt aloitettua jo varsin aikaisin ihan varmuuden vuoksi kun lähes kaikkien lajikkeiden siemenet ovat uusia joten idätysajat voivat olla pitkiäkin. Sekä chinensien että baccojen kahden lajikkeen siemenet ovat alkuperäisiä etelä-amerikasta, Brasiliasta ja Perusta. Aji Amarillo C.baccatum on oikeastaan ainoa tuttu lajike minulle ennestään ja siemenet ovat peräisin Perun pääkaupungista Limasta. C.chinense Pimenta Ouro taas on brasilialainen lajike ja varsin mielenkiintoinen uusi tuttavuus. Kasvatuslistalle pääsi vielä mm. C.frutescens Cabai Burung Ungu.

Aji Charapita C.chinense tuli kylvettyä jo joulukuun alussa ja taimella on ikää nyt noin kolme viikkoa. Aji Charapita on oikeastaan villi chinense jonka siemenet ovat myös kotoisin Perusta, jossa se kasvaa Amazonin alueella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti