keskiviikko 21. joulukuuta 2016

Rocotot ja kookos


Yllä on kaksi kuvaa joissa rocotot ovat yhdeksän sentin taimipurkeissa ja kasvualustana kookoskuitu. Ylemmässä kuvassa taimet on juuri koulittu isompiin purkkeihin. Alempi kuva on samoista kasveista neljä vuorokautta myöhemmin.

Kuvien perusteella voi päätellä ainakin sen että kasvit ovat lähteneet erittäin hyvin kasvuun ja kookos sopii hyvin chilien kasvualustaksi. Toinen huomiolle pantava seikka on se että äärimmäisenä oikealla olevat kasvit ovat lähteneet vielä kovempaan kasvuun kuin monet muut. Nämä ovat juuri näitä jättirocotoja, joiden siemenet on kerätty suurimmista perulaisista rocotoista, hedelmien paino kun oli yli 150 gr.

Aikaisempina vuosina olen kasvattanut mm. rocotoja, jotka ovat kantaneet siemenkauppojen antamia hulppeita nimiä kuten Giant Rocoto ja Riesen Rocoto. Nämä ovat olleet ilmeisesti jonkinsortin jalosteita jotka ovat kasvaneet taimivaiheessa heikosti ja itäminenkin ollut huonoa. Podeja kasveista on yleensä tullut varsin heikosti ja niiden koko on ollut keskimääräistä suurempi, ei kuitenkaan läheskään niin suuria kuin nämä perulaiset jättirocotot. Poikkeuksena Riesen Gelb, joka on tehnyt yli 150gr podeja. Ainakin sen johtopäätöksen voi tehdä että aidot perulaiset jättirocotot näyttävät kasvavan paremmin kuin jalostetut kasvit.

6 kommenttia:

 1. Olipas se mielenkiintoinen postaus. Onnea rocottien kasvatukseen. Hyvää joulun aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää joulua myös sinulle. Suosittelen kokeilemaan kookosta vaikka mullan seassa kukkapurkeissa, kasvaa vahva ja elinvoimainen juuristo. Ensi vuonna kasvatan kaikki kaikki taimet kookoksessa. Tomaatit, yrtit, salaatit, kesäkukat jne.

   Poista
 2. Tuo on hyvä neuvo, että kookosta vaikka mullan seassa.
  Ensimmäiset kokemukseni kookoksesta olivat hieman heikkoja. Halpakaupan kuidussa saattoi olla jotakin vialla ja chilit olivat lehdiltään kellertäviä. Kun lisäsin kolmanneksen multaa sekaan, kaikki sujui paljon paremmin. Siitä on jäänyt minulle tapa, vaikka kai nyt hyvässä kookoksessa kasvaisi ihan pelkästäänkin.

  Maukasta Joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Laitatkos kookoksen sekaan jotain muuta, kuten esimerkiksi perliittiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimikasvatuksessa en ole vielä laittanut, mutta kun menevät lopullisiin ruukkuihin teen varmaan jotain sekoituksiakin kuten kookos, turve ja perliitti.

   Poista