sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Idätyksiä - Kausi 2017 vauhdissa

Ensi kaudella on kasvatuksessa pääpaino noissa Perusta tuoduissa rocotoissa, jotka on kaikki jo kylvetty ja suurin osa kasveista on sirkkalehdillä. Ensimmäiset testikylvöt kolmella lajikkeella tein kolmisen viikkoa sitten ja kaikki 28 uutta lajiketta tuli kylvettyä pari viikkoa sitten. Sen jälkeenkin on vielä tehty uusintakylvöjä eri kasvualustoille.

 Kuvassa kaikki tähän mennessä ldätetyt lajikkeet. 21 eri rocotolajiketta on nyt vähintään sirkkalehdillä. Siemenien itämisen kanssa on ollut varsin paljon ongelmia, ja monien itujuurta tehneiden lajikkeiden kehitys on pysähtynyt ja sirkkalehtiset kasvit olleet huonokuntoisia, mutta ovat viime aikoina vahvistuneet. Pari sirkkalehtivaiheeseen päässyttä taimea on kokonaan kuollut.

Kasvualustana on valtaosalle siemenistä ollut Eazy Plug -kuutio, joka on kokoonpuristettua multaa, turvetta ja perliittiä. Vesiviljelyyn tuleville kasveille on ollut käytössä mm.kivivillakuutioita. Viikko sitten tehdyn 24 lajikkeen uusintakylvön kasvualustana oli Root!t juurrutus/idätyssienet, jotka toimineet hyvin rocotojen idätykseen. Vielä kuluneella viikolla tein toisen uusintakylvön siihen mennessä itämättömillä siemenillä kookokseen.

Root!t -idätyslaatikko noin viikko siemenien kylvön jälkeen


Rocotojen lisäksi Perusta tuotu Pitaya iti hyvin Eazy Plug -kuutiossa ja on nyt sirkkalehdillä. Idätykseen menee jonkin verran myös muita eksoottisia kasveja joista enemmän sitten kun ne ovat kylvetty ja itäneet.

Kasvivalaisimena on nyt jo alkuvaiheessa VP-Luxin LED Spider COB 432W.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=6/562
Lämpötila kasvatuslaatikossa on n.+26 astetta ja siitä huolehtii Root!t lämmitysmatto ja termostaatti.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=51/626
Lannoitteina on tässä vaiheessa Nutriculturen Starttilannoite 0,9 EC:n annoksena idätetyille taimille.

Eazy Plug -idätyskuutiot ja levyt: http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=107/277
Root!t idätys -ja juurrutuspaketti: http://www.chilitarvike.fi/roott_istutus_ja_pistokaspaketti

3 kommenttia:

 1. Sinun postauksiasi on aina mielenkiintoista lukea, vaikka en joka kerta osaa näitä millään lailla kommentoida. Jotakin uutta oppii aina. - Blogissani on puutarhakirjojen arvonta, käyhän kurkkaamassa. - Mukavaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 2. No joo eihän näitä juttuja oikeastaan kukaan mitään välitä kommentoida joka sikäli sääli kun ei tiedä onko kenelläkään mitään kiinnostustakaan tämän tyylisiin postauksiin, perus puutarhablogista tämä blogi sijoittuu muutenkin aika kauas.
  Kiitti vinkistä, liityin lukijaksi nyt ihan virallisesti ja kommentoin eli olen kai sitten mukana kirja-arvonnassa.

  VastaaPoista
 3. jees. kolme asiaa on mitkä kiinnostaa. chilien kasvatus, viinin kasvatus ja se montako lelee on saatu takas irakiin. kumpa kaikista tulisi päivityksiä ahkeraan.

  VastaaPoista