maanantai 26. joulukuuta 2016

Rocotot vesiviljelyssä

Osa rocotojen taimista on kasvanut nyt pari viikkoa Nutriculture X-Stream vesiviljelylaitteistossa. Alla olevassa ravinnesäiliössä olevat sprinklerit ruiskuttavat ravinneliuosta kasvien juuristolle, joka saa erityisesti taimien juuret voimakkaaseen kasvuun.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=168/627

Tästä tilanteesta lähdettiin kaksi viikkoa sitten kun siirsin ensimmäisiä pieniä taimia vesiviljelylaitteeseen, joten rocotot ovat nyt päässeet jo hyvään kasvuun. Taimikasvatukseen laitteisto on kätevä kun kasveja mahtuu pieneen tilaan useita. Kovin kauaa kasveja ei voi tuossa pitää, kun juuristo kasvaa jo liian suureksi.

Juuristo lähtee erittäin voimakkaaseen kasvuun hapekkaassa ja kosteassa ilmassa kannen alla ja jatkuvasti käyvä sprinkleripumppu ruiskuttaa ravinneliuosta tauotta kasvien juuristolle. Juuristo kasvaa tuolla jopa suhteettoman suureksi taimen kokoon nähden ja hankaloittaa kasvin siirtämistä.

Rocoto Pico Mucho on suurin taimi joka on jo haaroittunut ja ensimmäiset kukkatertut muodostumassa. Kasvivalaisimena hydrotaimille on Led Super Saga 430W, joka oli ensimmäistä kertaa testissä viime kaudella.

Pico Muchon siirsin nyt laitteistosta pois ja laitoin isoon kivivillakuutioon aluslautaselle, jossa se on jonkin aikaa, siitä se siirretään seuraavaksi taimi NFT -vesiviljelylaitteeseen. Juuristo on kasvanut erittäin vahvaksi ja suureksi ja tämä hankaloittaa kasvin uudelleen istutusta. Kasvin kasvu pysähtyy vääjäämättä joksikin aikaa ennenkuin  juuristo tottuu uuteen ympäristöön. Tilanpuutteen takia en nyt NFT-laitteistoa ihan vielä laita toimintaan vaan ehkä heti vuodenvaihteen jälkeen, kun useampi kasvi on kasvanut jo tarpeeksi suureksi X-Streamissa.

4 kommenttia:

 1. Moro!
  Mitä lannoitteita ja millä väkevyydellä käytät tuossa X-streamissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lannoitteina on Yara calcinit ja hydro, jatkossa myös krista. Alussa EC 1.2 ja nyt säädän 1.5:een, joka kuitenkin jo parissa päivässä väkevöityy 2.0 paikkeille. Vettä laite kuluttaa nyt jo yli litran päivässä. Laitteessa on nytkin yksi ensimmäisiä kasvulehtiään tekevä kasvi joka ei pahemmin nyrpistele edes 2.0 EC:n liemistä.

   Poista
 2. Moro!
  Onko noiden taimi NFT:hen siirtyvien taimien lopullinen sijoitus NFT vai jokin muu kasvualusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoitus olisi ne NFT:hen sijoittaa, siirtely NFT:stä multaan tai johonkin muuhun alustaan hidastaa vaan turhaan kasvua. Kolme tai neljä kasvia tulee talonpäätykasvariin NFT:hen joka on periaatteessa ulkotilaa ilman lämmitystä ja vaikea toteuttaa nyt näiden taimikasvatusta kun kasveja ei voi siirtää kuin ehkä touko-kesäkuun vaihteessa lopulliseen NFT kaukaloon.

   Poista