sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Wilma Small Wide 8

Viimeisenä uutena kasvatuslaitteistona käyttöön otettiin Atamin Wilma Small Wide 8. Wilma vesiviljelyjärjestelmiä on saatavana useita eri kokoja jotka löytyvät VP-Luxin verkkokaupasta.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=166/


Testikäyttöön saamani Wilma Small Wide 8 pitää sisällään kahdeksan 11 litran ruukkua joiden alla on 85 litran ravinnesäiliö. Vesipumppu pumppaa ravinneliuosta letkuja pitkin kasvien juuristolle. Jokaiselle kasville on oma syöttöletku, josta ravinneliuos tihkuu kasvin käyttöön, vesi palautuu säiliöön ruukun pohjan kautta. Ajastin järjestelmän syöttämään vettä kasveille nyt neljän tunnin välein.

 Wilma on kasvihuoneen lämpimällä puolella pienoiskasvihuoneessa, jossa minimilämpönä on nyt + 16 astetta. Valaisimena tuolla on Lumatekin 250W monimetalli.
http://www.kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2015/11/kasvivalaisimet.html
Huone rupeaa olemaan täpötäynnä vaikka kaikki isoimmat chinenset tuolta vielä puuttuvat.

Wilmaan meni annuumeista neljä eri Jalapenolajiketta sekä Serrano, lisäksi kolme baccatum lajin chiliä. kaikki kasvit ovat isoissa kivivillakuutioissa ja kasvualustana kuudessa ruukussa Atamin pestyä hydrosoraa ja kahteen ruukkuun kokeiluun meni pelkästään perliittiä (kuvassa).
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/156868
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/143

Tänään tapahtui myös todella harmillinen työtapaturma, jonka vuoksi menetin kaikki parhaat amppelirocotot, tämän vuoksi rocotosato jäänee olemattomaksi syksyllä

4 kommenttia:

 1. Voi ei! Jäikö joku luukku auki, vai mikä tuon teki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päinvastoin saivat kunnon lämpöhoitoa, mutta tämä on tällaista joskus.

   Poista
 2. Eikö niitä sitten saa kastelulla enää virkoamaan ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari saattaa vielä toipua jotenkin kun leikkasin lyhyemmäksi ja kuolleen latvuston pois. Tiedä sitten oliko mitään hyötyä ku tässä vaiheessa rocotojen pitäisi jo kukkia. On sentään muutama varakasvi mutta aika surkeita kun iti niin myöhään ja jäi parempien kasvien jalkoihin.

   Poista