lauantai 19. maaliskuuta 2016

Aurinko herätti Chardonnayn

Kulunut viikko on ollut erittäin lämmin ja aurinkoinen kasvihuoneessa. Jokaisena päivänä lämpötila on noussut yli 20 asteen ja parhaimmillaan kasvihuoneessa on ollut 33 astetta hetkellisesti kun aurinko paistanut tauotta. Tuuletus huoneessa ei vielä toimi vaikka kattoluukut avoinna ovat olleetkin, koska kuplamuovit ovat vielä huoneen katossa eikä lämmin ilma pääse ulos.

Kovin olen jo odottanut viiniköynnösten heräämistä, lämpö ja valo saivat nyt aitoviiniköynnös Chardonnayn heräämään syvästä talviunesta ja silmut alkaneet turvota. Kasvihuoneen ainut maanvarainen kasvi aitoviiniköynnös Merlot on vielä talviunessa, mutta tuntuu että silmuissa on jotain tapahtumassa ja lähipäivät jännitetään miten Merlotille käy. Köynnöksethän ovat olleet koko talven kasvihuoneessa jossa lämpötila ei kertaakaan ole ollut pakkasella. Chardonnayn ensin herääminen oli selviö koska kasvi on termoruukussa, kun taas Merlotin juuristo on maassa jossa on vielä kylmää.

Talvella otetut pistokkaat viiniköynnöksistä näyttää tältä. Kaikki Merlotin pistokkaat ovat hengissä ja lehtiä niihin on jo avautunut. Chardonnayn pistokkaissa ei ole tapahtunut mitään ja tämä kokeilu taisi nyt epäonnistua, mutta tärkeintä on että itse emokasvi on hengissä ja voi hyvin.

 Olosuhteiden äkillinen muutos sai myös perunat suorastaan räjähtämään kasvuun ja varret ovat jo yli 20 senttisiä ja erittäin hyvävoipaisen näköisiä. Saisikohan tuolta nyt vapuksi uusia perunoita pöytään.

4 kommenttia:

 1. Minunkin niin tekisi mieli kasvihuonetta, mutten taida vielä tänä kesänä saada. Sinulla jo kasvaa vaikka mitä. Olen eka kertaa sun blogissa ja liityin lukijaksikin. Ois niin kiva jos haluaisit tulla vasta vierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kutsusta. Kasvihuonehaave kannattaa ehdottomasti toteuttaa ennemmin tai myöhemmin jos se suinkin vaan on mahdollista, se antaa mahdollisuuden kasvattaa melkein mitä vain. Vaikka kasvihuoneissa olen kasvattanut jo vuosia niin nykyisestä huoneesta haaveilin lähes 10 vuotta ennenkuin se toteutui.

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Sinulla on ihan oikeat viinirypeäleet kasvamassa! Minä ostin nyt Plantagenista ihan vain niitä viiniköynnöksiä, mitä siellä sattui kasvamaan. Jään odottamaan kiinnostuneena raportteja näistä kasvatukistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä yksi tulevaisuuden projekteista eli aitoa viiniä omista rypäleistä, vaatii vaan aikamoisen sadon kasvista. Tähän mennessä viinit kun ovat valmistuneet ulkomailta hankituista rypäletiivisteistä ja massasta.

   Poista