torstai 10. maaliskuuta 2016

Perunaa ja salaattia

Jos nyt vihdoin kelit paranisivat kun ensi viikoksi on luvattu lämpenevää ja mikä tärkeintä auringonpaistetta. Kasvihuoneessa on ollut taas kovin ankeaa viikkokaupalla kun aurinko ei vaan ole paistanut kuin joskus hetkellisesti.

Perunanvarret ovat sen sijaan nousemassa Potato Barrelissa ja nyt näyttää ihan lupaavalta että keväällä saadaan omia perunoita, lajikkeesta ei tosin ole mitään tietoa.

Jääsalaatti Frillice on myös itänyt tuolla kasvihuoneen koleudessa. Salaatithan yleensä vaativat alle +20 asteen lämpötilan itääkseen ja Frillicellä ollut paljon koleammat olot. Kylmän puolen minimilämmöt nostin nyt +8:aan asteeseen.

Pienoiskasvihuoneessa minimilämpötila on nyt +18 astetta ja huoneen lämmityskulut on nyt laitettu seurantaan. Nostin lämpötilaa koska tuonne meni chinensejä taimi-NFT:ssä. Lamppu palaa noin  13 tuntia vuorokaudessa. Mielenkiintoista nähdä miten tuolla lämpötilat nousee kun aurinko rupeaa paistamaan ensi viikolla. Todennäköisesti vetoketjuovi pitää avata.

Villichili Lanceolatum on taas selvinnyt yhdestä talvesta ja kasvi on ollut koko talven kasvihuoneessa. Helmikuussa se pääsi tuonne pienoiskasvihuoneeseen ja nyt taas kylmällä puolella. Muutama marjakin on kypsynyt ja ovat vuoden ensimmäistä chilisatoa.

Euro-Serren kasvihuoneen lämpötila on nyt etäseurannassa ja tiedot älypuhelimeen tulee huoneesta seitsemän minuutin välein. Lämpötilalähetin lähettää signaalin yhdyskäytävään joka on kytketty modeemiin. Harmi vaan että tuolta pienoiskasvihuoneesta signaali ei riitä joten ei toimi siellä, johtunee siitä että modeemiin kytketty yhdyskäytävä on toisella puolella taloa joten on liikaa seiniä välissä.. Lämpötilalähettimen tulen hankkimaan ainakin Monexin kasvihuoneeseen sitten kun se otetaan käyttöön, tällöin molempien huoneiden lämpötiloista saa reaaliaikaista tietoa vaikka kotona ei olekaan.

3 kommenttia:

  1. Wau, taas niin kateudesta soikeena. Tuollainen lämpötilan etäseuranta kuulostaa hyvältä!

    VastaaPoista
  2. Mistäs oot hankkinu tollasen pienoiskasvihuoneen?, vois itelleki olla kätevä.

    VastaaPoista