lauantai 26. maaliskuuta 2016

Kasvihuonekausi alkoi Monexin huoneessa


Rocotojen surkean tilanteen vuoksi kasvihuonekausi alkoi jo nyt Monexin huoneessa, kun ilmat lämpenevätkin ensi viikolla ja kevät toivon mukaan todenteolla alkaa.

Rocotojen suhteen tuli tehtyä kaksi kardinaalimunausta. Ensiksi vein kasvit kylmään Euro-Serren huoneeseen jo helmikuun alussa kun halusin säästää tilaa sisällä muille kasveille. Se mikä toimi Monexin huoneessa maaliskuussa ei toiminutkaan uudessa huoneessa helmikuussa. Valoa ja lämpöä oli niin huonosti tarjolla helmikuussa että kasvu oli heikkoa huoneen kylmällä puolella, varsinkin kun kasveille en antanut lisävaloakaan enää. Lopullinen niitti tuli maaliskuun alkupuolella kun kaikki parhaat 6 kpl amppelirocotoa tuhoutui lämmittimen hajottua, kasvit kirjaimellisesti joutuivat suoraan tulilinjalle. nyt koitetaan pelastaa mitä pelastettavissa on jotta jotain satoa tulisi tänä vuonna. Kesällä ei varmastikaan rocotoista satoa viedä saada.

Kasvusta jälkeen jääneet jämäkasvit siirretty nyt amppeleihin. Huonetta ei tarvitse nyt paljoa edes lämmittää kun kasvit viihtyvät viileässä. Luonnonvaloa tuolla on nyt tarjolla paljon enemmän kuin Euro-Serren huoneessa, koska kuplamuovit puuttuu ja jätän ne nyt kokonaan pois tältä keväältä, lisäksi ohuempi kennolevy läpäisee vielä valoakin paremmin. Yleensä olen kuplamuovit poistanut tästä huoneesta huhti-toukokuun vaihteessa, joten nyt yritetään kiriä tuota menetettyä kasvuaikaa takaisin, jos nuo vaan lähtisivät vihdoinkin kasvamaan ja aurinkoa riittäisi. Joka tapauksessa kasvit ovat todella vaatimattomia edellisvuosiin nähden.

Rocoto Marlene SLP ja koookoskuitu kokeilussa kasvualustassa, minirocotossa on myös kookosta.

Riesen Gelb NFT:ssä vaihtoi myös huonetta. Kasvu on ollut alusta asti nihkeää ja nyt ollaan yli kuukausi jäljessä viime vuoteen nähden jolloin tämä lajike oli ensimmäistä kertaa kasvatuksessa. Joka tapauksessa sama paikka ja sama kasvatus-systeemi käytössä tänäkin vuonna, mutta tuskinpa lähellekään samanlaisia satolukemia nyt päästään.

Yksi pieni amppelitomaatti pääsi myös tähän huoneeseen rocotojen kaveriksi ja mitään muita kasveja tuonne ei nyt ilmeisesti siirretä vielä moneen viikkoon, koska lämmitys pidetään minimissä. Huhti-toukokuun vaihteessa varmaan tomaatit istutetaan huoneen kasvupenkkeihin.

7 kommenttia:

 1. Tätähän tämä on; ikuista opiskelua ja huonon tuurin välttelyä. Kunhan säästyisivät ötökkähyökkäyksiltä.

  VastaaPoista
 2. Kyllähän noista jotain saa ja loppukesällä ja syksyllä paljonkin, mutta kesän rocotogrillailut joudut unohtamaan. :( Jos kevät on hyvä ja kesä ei liian kuuma, syksyllä saa reilun sadon. Ei nuo ole kuitenkaan ole kuin muutaman viikon verran pienempiä kuin vaikka minulla yleensä tähän aikaan.

  Mitä sille lämmittimelle oikein tapahtui? Ei rocotot aiemmassa postauksessa palaneilta näyttäneet. Vaatii kai ainakin 50 asetta, että kasvit saa tapettua muuten kuin kuivuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ollut paikalla kun posahti, mutta yli 35 astetta oli huoneessa kun huomasin tilanteen. Oletan että syynä hetkellinen kuumuus kun rocotot olivat lämppärin edessä ja osa lähellä sivulla.

   Poista
 3. Todellista ironiaa, chilit kuolevat kuumuuteen kasvihuoneessa maaliskuussa. Outoja asioita voi tapahtua. Jos se yhtään lohduttaa, niin isompia nuo ovat kuin minulla, mutta minä kasvatankin parvekkeelle vietäviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No älä muuta sano, todella erikoinen tilanne ja viisi vuotta olen pelännyt että sähköt katkeaa ja kausi on siinä, varalle laitettu kaasulämmitin oli tuhon syynä ei sähkö. Joka tapauksessa tämän episodin vuoksi olen nyt miettinyt koko huoneen lämmityksen uudelleen ensi vuotta varten, sähkö on valoja varten ja kaasulla lämpiää grilli. Sähkölämmittimillä kun ei ole mitään järkeä lämmittää huonetta viljelykuntoon helmi-maaliskuussa vaikka pakkanen kyllä pysyy helpolla loitolla.

   Poista
 4. Sähköön turvaudutaan, kun se on helppoa ja hyvin säädettävissä. Taloudellista se ei kyllä ole.
  Aurinkopaneelitkin toimivat parhaiten aurinkoisella ja silloin lasihuoneessa on liiankin kuuma jo muutenkin. Pitkät pilviset pakkasjaksot ne lämpöä tarvitsisivat. Jonakin vuonna pidin muutaman chilin parvekkeella koko huhtikuun. Säilyiväthän ne hengissä, mutta eivät kasvaneet ollenkaan. Pilvistä ja sateista kun oli enimmäkseen.

  VastaaPoista