lauantai 5. joulukuuta 2015

Uusi chilikausi alkoi

Uusi viljelykausi chilien osalta alkoi tänään kun kaikki rocotot tuli kylvettyä. Lisäksi pari chinenseä Elysium Oxide Bonnet Mustard ja Hainan Yellow Lanter menivät idätykseen kivivillaan. Mielenkiintoiseksi tulevan chilikauden tekee se, että monia uusia viljelytarvikkeita, lannoitteita ja kasvualustoja tulee kokeiluun.
Rocotoja kylvettiin kolmelle eri kasvualustalle, Eazy plug -kuutiolle, tavalliseen turpeeseen ja Riesen Gelb kivivillaan, joten tämä lajike menee ainoana rocotoista vesiviljelyyn ja NFT:hen

Suurin osa rocotoista kylvettiin Eazy plug -idätyslevylle.

 Eazy plug -idätyskuutiot sisältävät multaa, kookoskuitua ja perliittiä. Kuutioissa on ravinteita parille ensimmäiselle viikolle. Tätä tuotetta en ole koskaan aikaisemmin käyttänyt. Kuutiot ovat kätevästi valmiina muovilevyissä joita on neljää kokoa. Pienin 24 paikkainen sopii kätevästi pieneen minikasvihuoneeseen. 77 paikkaiseen idätyslevyyn menee varmaan ainakin lopputalvesta kylvettävät tomaatit.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=107/277

Hyvä idätyslämpötila chileille on +25- +28 astetta, Minikasvihuoneen alle tuli kokeiluun nyt uusi lämmitysmatto.
Tämän Hortosol lämmitysmaton koko on 30x50cm ja teho 30W. Näitä lämmitysmattoja on useita kokoja ja lisätietoja löytyy Vp-Luxin kotisivuilta.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=135/152563
Muovitettu matto vaikuttaa laadukkaalta ja on vahvaa tekoa. Lämmitysvastukset ovat tuolla maton sisällä ja ensikokeilussa matto tuntuu lämpiävän erittäin tasaisesti joka on erittäin hyvä asia.

Lämmitysmaton termostaattina on malli Root!t. Lämpötilaa voi ohjata erittäin tarkasti 0,1 asteen tarkkuudella. Termostaatissa on lämpötila-anturi joka pujotetaan idätyslaatikon sisään. Termostaatin kaapelianturissa on vielä kumitutti jolla sen saa kätevästi kiinni esim.laatikon kanteen. Erittäin hyvä asia on myös se että sekä matossa että termostaatissa on pitkät kaapelit, joten myös kasvihuoneen pöydälle nämä saa kätevästi asennettua ilman että tarvitsee aina vetää jatkojohtoja. Termostaatissa on myös kätevä ripustuslenkki.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=135/626


2 kommenttia:

  1. Hyvänen aika, onko sulla lepokautta lainkaan ;)

    VastaaPoista
  2. Kai tässä onkinlainen lepokausi ollut viimeiset pari kuukautta vaikka kasvihuone pyörinyt "tyhjäkäynnillä" koko ajan. Talvetuksessa kun tuolla ollut muutama sitrus, passioni ja pelargoneja.
    Nyt tämä taas alkaa ja onhan tämä touhu aika ympärivuotiseksi mennyt.

    VastaaPoista