keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Kasvihuoneen lämmityskulut marraskuussa

Euro-Serren kasvihuoneen lämmityskulut marraskuussa olivat 24 euroa. Lämmityksestä huolehti Biogreen Phoenix 2,8kw -kiertoilmalämmitin ja kasvihuone oli vuorattu koko alalta kuplamuoveilla. Vuorokautta kohti tämä tekee 80 senttiä. Lämmitettävä ala oli nyt koko kasvihuoneen 20,7 neliön pinta-ala ja minimilämpötila huoneessa oli säädetty +9 asteeseen.
Marraskuu oli varsin sateinen ja osittain lämminkin kuukausi vuodenaikaan nähden. Tosin kuukauden lopussa oli muutamia kylmempiä pakkasöitä, jolloin lämpötila oli yöllä tippunut -10 asteeseen ja tällöin oli myös päivällä ollut pikkupakkasta.

Koska huoneessa ei ole kovin montaa kasvia ja nekin talvehtimistilassa, niin nyt joulukuussa jatketaan +6 asteen minimilämmöllä ainakin toistaiseksi, jos kovempia pitkäaikaisia pakkasia tulee niin voi olla että lämmitystestit loppuvat ja kasvit muuttavat varastoon, mutta tämä jää nähtäväksi.


Sisällä idätettävistä eksoottisemmista kasveista kolme on itänyt. Kaupan siemenestä idätetty sitruuna iti runsaassa kahdessa viikossa, mikä oli minusta nopea itämisaika. Greipin itämiseen meni kolmisen viikkoa. Ja mikä ehkä parasta niin Maya Medicine Plant iti kuukaudessa, viime vuonna näiden suurien siementen idätys epäonnistui. Myös Pitahaya iti kolmessa viikossa, mutta pieni taimenalku hiipui ilmeisesti liika märkyyteen, joka menee omaan piikkiin.

Viikonloppuna jatketaan seuraavilla idätyksillä, silloin uusi kausi aloitetaan todenteolla kun chileistä rocotot kylvetään ja uudet "systeemit" otetaan käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti