keskiviikko 30. joulukuuta 2015

Lannoitetestit osa 1, juuristolannoitteet

Ensimmäiset arviot kolmen erilaisen juuristolannoitteen toimivuudesta on nyt tehty. Kasvualustana kaikissa on Eazy Plug -idätyskuutio. http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=107/277
Kasveina on C.Pubescens lajin chilejä eli rocotoja. Olosuhteet ovat kasveille olleet identtiset. Kasvit ovat itäneet 13-14 joulukuuta eli ikää nyt runsaat 2 viikkoa. Itämisen lasken siitä kun molemmat sirkkalehdet ovat tunnistettavissa kasvista. Ainoa poikkeus testissä on että yksi kasvi on eri lajiketta kuin kaksi muuta. Lannoitevahvuudet on tehty suurin piirtein valmistajan ohjeiden mukaan.

LANNOITE 1 - Bcuzz SOIL A + SOIL B + ROOT STIMULATOR
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=54/147
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=54/446Rocoto Santa Natalia on kasvi joka on saanut bcuzz -lannoitteita itämisestä alkaen. Korkeutta taimella n. 34 milliä. Juuristo on hyvännäköistä, vahvaa ja levinnyt jo pienen kuution joka puolelle. Myös kasvin runko on jo vahvan oloinen.


LANNOITE 2 - NUTRIFORTE STARTTILANNOITE


 Rocoto Turbo Pube on kasvi joka on saanut itämisestä lähtien starttilannoitetta. Kasvilla on korkeutta n. 30 milliä ja juuristo on myös terveen näköistä ja levinnyt kuution joka puolelle.


LANNOITE 3 - ATAMIN ROOTBASTIC
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=54/150


Tämä rocoto Turbo Pube on saanut Rootbastic lannoitetta itämisestä lähtien. Kasvilla mittaa n. 30mm ja tässäkin juuristo levinnyt kuution joka sivulle. Rootbasticin aikaansaama juuristo on myös terveen ja hyvän oloinen.

Jonkinlaisena yhteenvetona voisi todeta että kaikki kasvit ovat kasvaneet hyvin ja erot ovat varsin pieniä. Root Stimulatoria saanut kasvi on nyt eri kuin kaksi muuta ja tämä on myös testin ykköskasvi ja ykköslannoite tässä vaiheessa. Viime vuotisesta muistelen että Santa Natalia lähti erittäin vauhdikkaasti kasvuun joten lannoitteen etua nyt vaikea arvioda koska kasvi on eri kuin kahdella muulla lannoitteella. Joka tapauksessa kaikki kolme lannoitetta näyttää toimivan erittäin hyvin ja sopivan erinomaisesti myös chilien kasvatukseen.

Ehkä itse olen nyt mieltynyt eniten tuohon Bcuzzin kolmiosaiseen settiin josta nestemäisenä on helppo tehdä lannoiteliuos kasveille. Starttilannoitteessa on muutkin ravinteet mukana, mutta jauheena veteen liuottaminen hiukan työläämpää. Rootbastic on myös yksiosainen nestemäinen lannoite, mutta annostelu pikkutarkkaa ja hankalinta koska stokkiliuos kaikkein vahvinta.

1 kommentti:

  1. Grammavaalla punnittaessa puhtaan juuren voisi saada tuloksia autistisella tarkkuudella.

    VastaaPoista