keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Kasvihuoneen joulu


Yli kymmenen vuotta kestäneen kasvihuoneharrastuksen aikana tämä on nyt ensimmäinen kerta kun kasvihuone on toiminnassa jouluna. Kesällä valmistuneessa Euro-Serre Tropic Plus -huoneessa on noin + 6 asteen peruslämpö ja kasveja lähinnä talvehtimassa.
Kaikenlainen jouluhässäkkä on poissa huoneesta mitä nyt pari valonauhaa kiertää katossa. Tunnelma kasvihuoneessa on erittäin rauhallinen ja hiljainen, joskus lämmittimen rele raksahtaa kun puhallin on hetken toiminnassa. Sähköä huoneen lämmittämiseen on kulunut selvästi vähemmän joulukuussa kuin marraskuussa.

Pöydällä on muutamia kasveja talvehtimassa. Sitruksista Kumkvatti ja Kalamondiini, yrttejä, pari estreliciaa ja passionkasveja sekä villichili Lanceolatum. Lisäksi huoneessa on useita pelargoneja jotka vielä kukkivat kesästä muistuttaen.

Lanceolatum on sitkeä kasvi jolla ikää on viitisen vuotta. Vuosien saatossa olen sen joskus melkein hukuttanut ja joskus taas lähes tappanut kuivuuteen. Aina se vaan herää henkiin ja pitkän syksyn pimeydestä ja koleudesta huolimatta se tekee taas marjoja kun mennään jo kohti vuodenvaihdetta.

Kasvihuone toimii nyt lähes omalla painollaan eikä tuolla tarvitse käydä edes katsomassa joka päivä. Luulen että aattona tuonne pitää mennä chiliglögit juomaan ja nauttimaan pelkästä hiljaisuudesta.

Toivotan myös kaikille blogini lukijoille HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JOULUA

6 kommenttia:

 1. Hyvää Joulua Vaikkei unta olekaan. Lykkyä seuraavalle kaudelle!

  VastaaPoista
 2. Joulurauhaa, varmaan saat nauttia sitä siellä kasvihuoneen hiljaisuudessa.

  VastaaPoista
 3. Kiitos ja hyvää joulua myös Teille ja satorikasta vuotta 2016

  VastaaPoista
 4. Onnellista ja rauhallista kasvihuonejoulua sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja hyvää joulunjatkoa myös ruusunmekon puutarhaan.

   Poista