sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Kasvihuoneen lämmityskulut joulukuussa

Euro-Serre Tropic -kasvihuoneen lämmityskulut joulukuussa olivat 18 euroa eli kuusi euroa vähemmän kuin edellisenä kuukautena. Huoneen minilämpötilaa laskin +6:een eli se oli 3 astetta pienempi kuin marraskuussa.
Joulukuu oli ajankohtaan nähden erittäin lämmin kuukausi ja kuun loppupuolella tuli pari kovempaa pakkasyötä jolloin lämpömittari laski ulkona -10 asteeseen. Yötkin olivat joulukuussa useimmiten plussan puolella joten lämmitin kävi huoneessa harvakseltaan.
Huoneessa olevat sitrukset viihtyivät mainiosti vähän kylmemmässäkin lämpötilassa ja huone jatkaa edelleen tyhjäkäynnillä ja mitään uutta siellä ei vielä kasvateta, tämä vaatisi lämpötilan noston ainakin +20 asteeseen.
Viimeistään helmikuussa uudet kasvit pitäisi huoneeseen siirtää ja yleensä silloin on vuoden kylmimmät ajat tiedossa, todennäköisesti yksi lisälämmitin huoneeseen pitää silloin vielä saada.


Kasvihuone sai myös varavoimalaitokseksi infrapunakaasulämmittimen. Laite toimii kaasulla ja lämmittimen sisään sopii 11kg:n kaasupullo. Lämmitintä on helppo siirrellä kun siinä on pyörät alla. Maksimiteho lämmittimessä on 4,1 kw ja testatessa huoneen lämpötila nousi noin vartissa + 20 asteeseen kun ulkona oli vielä nollakeli. Kaasulämmitin on tarkoitettu lähinnä varalämmittimeksi jos sähkökatko yllättää.  

4 kommenttia:

 1. On se Ttropic sitten hyvin lämpöeristetty. Parvekelasit vuotavat erityisesti alhaalta ja ylhäältä, kun niiden pitää olla liikkuvia. Silti onnistuin eiliseen asti pitämään lämmöt plussalla ja muutaman chilin hengissä. Nyt se on loppu, nyt on talvi.

  VastaaPoista
 2. Wautsi wau mikä sivu. Sait nyt Ruotsista lukijan Värmdö/Bullandö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukava kuulla että blogi kiinnostaa ja näyttää siltä että kasvihuone elää läpi vuoden kun lähes 30 asteen pakkasella huone pysyy hengissä.

   Poista
 3. Luin kaikki juttusi Willab Gardenin kasvihuoneesta, kuullosti sopivalta.

  VastaaPoista