sunnuntai 30. elokuuta 2015

Villichilejä

Tähän kesään idätin myös pari villichiliä. Kovinkaan paljoa noista ei ole ollut kerrottavaa kun ovat kasvaneet lähinnä muiden kasvien seassa. Satoakaan niistä ei paljon mitään tule kuten ei villichileistä yleensäkään, mutta jotain maistiaisia sentään on tiedossa. Kasvien kohtaloa syksyn jälkeen en osaa sanoa että joutaako kompostiin, tai sitten voin koittaa jopa talvettaa jomman kumman.           

CAP 469 C.Praetermissum on kasveista isompi ja tuuheampi ja selvästi pensastavan tyyppinen villichili. Marjat ovat pieniä ja pyöreitä ja tulevat ryppäissä. Kukka on kaunis violettireunainen ja varsin pieni kooltaan. kaiken kaikkiaan varsin nätti kasvi joka leikkaamalla pysyisi kompaktina.


Ulupica Extra Large F2 on idätetty helmikuun alussa ja kasvi on ruma risukasa. Kaksi pitkää haaraa joilla siipienväli toistametriä. Ulupica vietti lähes koko kevään ja kesän kylmällä lasiterassilla ja nyt sekin pääsi kasvihuoneeseen ruukunvaihdon yhteydessä. Muutama podi tulossa ja ovat varsin kookkaita lähes 3 senttiä halkaisijaltaan.  2 kommenttia:

  1. Kumpaakaan en välttämättä lähtisi talvettamaan, sillä molemmat ovat hyvinkin nopeakasvuisia kunhan saavat alusta asti vahvat lannoitukset ja suuren ruukun. Molemmista saa helposti ainakin kilon-kaksi satoa per kasvi kunhan vähän optimoi oloja :) NFT:ssä kannattaa kokeilla, niin saatat yllättyä villichilien suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo pitää kokeilla paremmilla resepteillä. Perinteisesti olen vaan saanut harvoista villeistä ehkä max.10 marjaa per kasvi eli sen tasoinen kasvattaja.

      Poista