Jääkaappi on lähes uuden veroinen ja savustus hoituu yhdellä savusammolla. Jääkaappi on myös niin tiivis että savua ovesta ei tule läpi oikeastaan yhtään, joten tuskinpa noin kahden vuorokauden savustusta tänä vuonna tarvitaan. Savustusmateriaalina on omenapuukiekot ja jonkin verran leppääkin olisi vielä jäljellä.
Kaapin hyllyille mahtuu n. 3 kiloa rocotoja ja oviin menisi vielä lisääkin. Tähän mennessä rocotoja on jo kerätty lähes 5 kiloa ja puskat notkuu edelleen sadon painosta. Arviona olisi että tänä vuonna tulisi lähes 20 kiloa rocotosatoa, joka on aika hyvin kun satokasveja on 5 kpl. Kahdesta jämätaimesta ei montaa kymmentä podia tule.
Savustetut rocotot käytetään savutahnaan ja savurocotojauheen tekemiseen, koska satoa tulee runsaasti niin savujauhe tullee muillekin tarjolle syksymmällä.
Fat Rocoto Riesen Gelb |
Chilien lannoitus on ollut tänä kesänä hyvin epämääräistä ja hoitunut lähinnä kokemuksella ja näppituntumalla. Lannoitteina olen käyttänyt Yaran kaksikomponenttilannoitteita Hydro / Calcinit sekä vesiviljelyrocotoon että multakasveille. Lisänä on ollut tänä vuonna kokeilussa Krista magnesiumlannoite, joka saman firman tuote kuin edelliset.
Kaikki rocotot saavat edelleen lannoitteita ja EC on nyt noin 2.0 paikkeilla hydro:calcinit suhteella 3:1 ja NFT Riesen saa joskus 4:1 suhteella lannoitteita.
NFT rocoto Riesen Gelb:n lannoiteväkevyys ja PH on viimeksi mitattu joskus ennen juhannusta, joten mitään käsitystä ei ole reson liuoksen väkevyydestä ja joka kerta kasvi saa samat lannoitteet. Veden kulutus yli kolmemetrisellä kasvilla on helteillä ollut lähes 10 litraa päivässä. Podit kasvissa ovat erittäin suuret ja täysikokoiset kerätyt olen punninnut ja paino ollut 130 - 150 gr välillä. Myös pienemmät matojen syömät podit jotka ovat tippuneet kasvista ovat olleet lähes 100 gr kokoisia.
Riesen tekee vielä ihan mukavasti podeja tuolla kasvihuoneen harjalla ja kun uudet kasvulehdet näyttää hyviltä niin mitä noita lannoitesuhteita jaksaa mitata vaikka hyvät mittarit ovatkin olemassa.
Riesenin juuristo on ihan terveen näköinen kasvatusastiassa vaikka levänmuodostus on ollutkin aikamoista. Valkoisen kannen olisi voinut suojata vaikka jätesäkillä, mutta jäänyt sekin tekemättä. Tämä meinasi kostautua viikonlopun poissaolon aikana kun vesipumppu oli lähes tukossa kotiin tullessa. Myös amppelirocotojen blumat reso eli 20 litran vesipalju katossa on ilman kantta ja tässäkin meinasi käydä huonosti kun vedentulo kasveille oli lakannut sunnuntaina, koska paljun takana oleva hana oli mennyt levästä tukkoon. Nyt kastelu on taas toiminnassa.
Hyvin kasvaa Riesen täälläkin ja yhtä lailla levä. Laiskoja kun ollaan peittelemään pönttöjä. Onneksi lajike on maukas ja poltettakin löytyy. Mitä isompi podi sitä miedompi ei tässä tapauksessa ihan pidä paikkaansa.
VastaaPoistaRiesen on kyllä yllättänyt ihan positiivisesti kaikin puolin. Podeissa on tosiaan muutakin potenttiaalia kuin koko. Taidan ottaa listoille myös ensi vuonna.
PoistaEli...
VastaaPoista3 osaa hydroa ja 1 osaa cannia. =10% emoliuosta 120ml+40ml @10litraan ?
= N:K1:2,2 EC~2 N134 P72 K300 Ca76 Mg31 S44 mg/l
4+1 =10% emoliuosta 160ml+40ml @10litraan ?
= N:K1:2,53 EC~2,5 N158 P96 K400 Ca76 Mg42 S59 mg/l
Mulla on tulossa ensi kaudella hydro käyttöön, kun saan vihdoinkin ton Kekkilän turve superexin loppumaan.
Minulla ei ole kovin tarkkaa ollut tuo lannoitus kun kuitenkin harrastuspohjalla mennään eikä ole tarkoitus ollut optimoida sadon tuottoa, mutta varmaankin aika pitkälle laskelmiesi pohjalla lannoitus minulla menee. Mittakuppi on vähän suurempi eli n.50 ml eli stokkia n.150ml+50ml ensimmäisen esimerkin mukaan. Voi olla että näillä suhteilla EC oli suurempikin, mutta ei oikein muista kun en ole kuukausiin viitsinyt arvoja mitata. Bluelabin verkkovirtakäyttöinen mittarit kuitenkin olemassa joka erittäin hyvä laite. Pitää ainakin ensi vuonna skarpata noiden lannoitemittausten suhteen kun saan kaikki laitteet ja stokkiliuokset pysyvästi tuonne Euro-Serren huoneeseen.
Poista