torstai 3. syyskuuta 2015

Syyskuun alun satokatsaus

Kuten aikaisemmin olen jo todennut, tomaattikausi on ollut hyvin kaksijakoinen. Amppelitomaateista on tullut erittäin runsaasti satoa jo huhtikuusta asti, kun porrastin keväällä amppelitomaattien idätystä. Kaksi amppelia pääsi nyt lasiterassille, josta kypsiä tomaatteja on mukava napsia ruokapöytään. Kasvihuoneen runkotomaattien suhteen kausi on ollut heikko ja tuskin kymmentä kiloa tulee tänä vuonna täyteen, kun parhaimmillaan tomaatteja on tullut varmaan kuusi kertaa enemmän. Syy heikkoon tulokseen on pelkästään puutarhurissa, joka ei ole tomaatteja pystynyt hoitamaan ja lannoittamaan kuten edellisinä vuosina. Taimet olivat istutusvaiheessa keväällä vielä erittäin hyviä.
Rosella
Chilien suhteen kausi jatkuu edelleen myötätuulessa, tai paremminkin rocotojen, koska muita lajeja ei ole kasvamassa. Kasvihuoneen neljästä amppelirocotosta on elokuun puolenvälin jälkeen kerätty n. 5 kg satoa, ja edelleen podeja tulee runsaasti.
 Varsinkin etualan Chile de Seda on ollut erittäin satoisa. Kaikki podit olen tähän mennessä kerännyt ylikypsinä, jolloin kanta on jäänyt kasviin kiinni.

Kasvihuoneen perällä viiniköynnösten seassa riittää vielä runsaasti podeja.

Koska satoa kehittyy edelleen runsaasti kasvihuoneen harjalla, niin kausi jatkunee pitkälle lokakuuhun. Kaikkea ei silti saa koskaan läheskään kypsiksi. Rocotot pitäisi saada pääosin kypsymään auringon valon voimalla, muuten niistä tulee pliisuja, jos sisällä kypsyttää lämpimässä.

Keltainen jätti Riesen on upea kasvi, ehkä hienoimpia rocotoja joita olen kasvattanut. Satoa tuosta olen kerännyt kilon verran ja ainakin puolet kymmenestä podista olleet alimittaisia matojen järsimiä. Varmaankin lähes kaikki kuvan keltaiset podit ovat yli 100 grammaisia, joten voi vain kuvitella paljonko kasvista voi vielä saada satoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti