sunnuntai 9. elokuuta 2015

Euro-Serre Tropic -kasvihuoneen sähköistys

Alkukesällä valmistunut Tropic-kasvihuone sai nyt myös sähköt. Hyvissä ajoin ennen syksyä joten tässäkin huoneessa voi nyt arempia kasveja säilyttää kun yöt kylmenevät. Tarkemmat tiedot huoneen sähköistyksestä löytyy tästä.
Huoneessa on ollut nyt myös lämmitys päällä muutamana yönä ja termostaattissa minimilämpönä ollut +13 astetta. Sitä en tiedä onko lämmitin ollut päällä yöllä, kun lämpötiloja tallentava mittari huoneesta vielä puuttuu. Todennäköisesti lämmitintä ei ole vielä tarvittu.

Ensimmäinen "sähköä tarvitseva" kasvi muutti nyt myös takaisin Tropic huoneeseen. Runsas viikko sitten NFT-vesiviljelyyn siirretty Carica Papaya on viihtynyt hyvin uudessa kasvualustassa.
Ensimmäisessä kuvassa Papaya tänään 9.8 ja toisessa kuvassa kasvi 30.7 kun se sai siirron Ikea-NFT:hen. Kasvi on jo selvästi kasvanut ja värikin parantunut runsaassa viikossa.
 Papayan juuristo hakeutuu jo idätyssienestä kivivillaan ja kuitukankaaseen.

2 kommenttia:

  1. Minkälaisia sähkömääriä on kasvihuoneessa mennyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sähköt on asennettu vasta muutama päivä sitten eikä kulutusseurantaa ole vielä, ei tosin oikeastaan kulutustakaan. Yksi pieni vesipumppu vain kuluttaa sähköä.

      Poista