sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Siemeniä, siemeniä

Marraskuun loppupuolella alkoi tämän kauden ensimmäiset idätykset jolloin kerroin vähän erikoisimpien kasvien siemenien kylvöistä. http://kaksikasvihuonetta.blogspot.fi/2014/11/ensi-kauden-suunnittelua.html
Nyt runsaat 2kk myöhemmin noista ei ole itänyt mikään muu kuin Estrelicia eli todella heikosti on sujunut idätykset, idätysajat isosiemenisille kasveille voi tosin olla varsin pitkiä. Suurin osa noista siemenistä oli hankittu Madeiralta pari vuotta sitten.

Viikolla posti toi lisää siementäydennyksiä ja juuri tuolta eksoottisemmasta päästä. Tarkoitus olisi saada tulevaan ES Tropic -kasvihuoneeseen jotain kasvatettavaa joten siemenetkin tulivat tropiikista.
Esittelen tässä nyt joitakin uusia lajikkeita joista osa meni eilen idätykseen juurrutussieneen.
Calathea Ornata - Exotic Beauty Prayer Plant, keltakukkainen huonekasvi jolla hienot suuret lehdet, kotoisin Keski-Amerikan tropiikista.


Carica Papapya - meloni Papaya ja tämä on se makeampi Papaya versio. Siemenistä pitäisi kasvattaa puu joten hedelmien saanti Suomen oloissa taitaa olla melko mahdotonta.


Passiflora Ligularis - Sweet Granadilla on isohedelmäinen passionhedelmä joka pasionkasvien tapaan kasvaa köynnösmäisesti.


Thevetia ahouai - harvinainen Maya-intiaanien lääkekasvi. Siemenet on isoja joten meni vesilasiin likoamaan. Kasvi tekee pyöreitä, punaisia, peukalonpään kokoisia marjoja. Katsotaan nyt jos nuo saa edes itämään kun siemenet "halkinaisia".Piper Nigrum - tropiikin mustapippuri. Kukkiva vihreälehtinen köynnöskasvi jonka hedelmät yleensä kuivataan ja käytetään mausteena. Kasvi ei vaadi paljon tilaa ja köynnöstävänä se voidaan ohjata kasvamaan köynnöstukiin tai kasvattaa maanpeitekasvina joten kasvihuoneessa tuota voinee kasvattaa lattiaa pitkin.

4 kommenttia:

 1. Melko erikoisia kasveja ehkä mustapippuria lukuunottamatta. Nyt on hyvä viljellä kun on kaksi huonetta.
  Kiinnostaisikos Jaltomata procumbens?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hmm en ollut koskaan kuullutkaan mutta kuukkeli ja Wikipedia paljasti jotain, kuin musta viinimarja. Pakko sanoa että kiinnostaa, oletko itse kasvattanut ? miltä marjat maistuu ?

   Poista
  2. En oo kasvatellut ja ihan yhtä vähän minäkin lajista tiedän. Laitan sulle muutaman siemenen niin kokeillaan kumpikin mitä laji on omiaan.

   Poista
  3. Jos jotain olet lähettelemässä ja Tovariitakin vielä jäljellä niin mikä ettei...

   Poista