tiistai 17. helmikuuta 2015

Kasvatuslista vaan paisuu

Viljelyt 2015 -sivulle lisätty nyt myös koeidätyksessä olevat eksoottisemmat kasvit. Näyttäisi myös varsin lupaavalta että molemmat passionhedelmät selviytyisivät, ligularis ei ole vielä avannut sirkkalehtiään mutta tuntuu kuitenkin itävän vaikka varsin hitaasti nousee juurrutussienestä.

Muutamia villichilejä meni myös idätykseen, mutta siemenet monta vuotta vanhoja joten odotukset eivät ole kovin suuret. Lista on jo ihan liian suuri, mutta todennäköisesti monet kasvit tuolta poistuvat vielä itämättöminä.

4 kommenttia:

 1. Passiflora mollissimakin sulla itää. Kukkia saa odotella todennäköisesti vasta aikaisintaan syksyllä tai 2.kasvukautenaan.
  Kasvina varsin mielenkiintoinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kaksikin mollissimaa iti ja tänään kolmas siemen tekee lenkkiä mullassa. Ensimmäinen kuoli siemenkuori päässään ja nyt yksi pieni rääpäle vielä hengissä. Granadillo edelleen lenkillä ja kypärä päässä jo varmaan viikon, nää on tosi hankalia tapauksia.

   Poista
 2. Jos haluat kokeilla Suomessa kypsyneestä passionista kerättyjen siementen idätystä niin voin lähettää muutaman koesiemenen.
  P.edulis "Amigo".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostaa mutta älä vielä tuhlaa postimerkkejä, katsotaan ensin miten noiden kahden Passifloran käy.

   Poista