lauantai 21. helmikuuta 2015

Rocotoja kasvihuoneeseen

Tänään tuli laitettua myös nuo päätykuplamuovit kasvihuoneeseen joten sisälle tuli ihan oma "mikroilmasto". Vaikka tilavuus muovien sisällä on varsin suuri niin lämpötila nousi jo pilviselläkin päivällä yli + 9 asteeseen kun ulkona oli pari astetta lämmintä.Uudet muovit eivät ihan riittäneet molempiin päätyihin vaan oven oikealla puolella on kuusi vuotta vanhaa muovia joka on jo sumentunut ja valonläpäisykyky heikentynyt vuosien mittaan, joten oli jo korkea aika uusia kuplamuoveja. Vanhat muovit jäivät tuonne päätyyn johon ilta-aurinko ei enää jaksa paistaa.

Ja pitihän tuonne viedä jo rocotoja haukkaamaan happea. Saavat olla nyt kasvihuoneessa vielä yön yli ja lämmitys asetettu +10 asteeseen. Kasvejakin on paljon mukavampi kuvata kun on taas tilaa ympärillä.

                                                                   Rocoto PI585273


                                                                   Rocoto PI593618


Kukkiva amppelitomaatti Tumblerkin pääsi yöksi kasvihuoneeseen. Tänään oli myös kylvöpäivä ja kaikki loput tomaatit tuli kylvettyä turpeeseen.

Uuden kauden todellinen lähtölaukaus on jo varsin lähellä kun talvesta ei tunnu olevan enää mitään tietoa.

9 kommenttia:

 1. Oho, sun kevätpuuhat ovat kuin toiselta planeetalta. Hienoa ottaantumista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samalla planeetalla ollaan, mutta ihan hyvin aikataulussa, Pitää vaan toivoa että "kevät" jatkuu suotuisissa merkeissä.

   Poista
 2. Sulla se kasvihuonekausi aikaistuu vuosi vuodelta, mitä nyt olen chilipäiväkirjojasi foorumilla lukenut. Hienoa toimintaa ja upeita rocotoja taas kerran. :) Itsellä myös haaveissa parin viikon päästä laittaa rocotot kasvihuoneeseen. Kuplamuovit jo tilattu ja siihen liittyen kysymys. Riittääkö kennolevy ja tuo kuplamuovi yksinään suojaamaan sisältä tuotuja kasveja uv-vaurioilta? Sinun kuvissa ei ainakaan mielestäni ole harsoja? -Chilioni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kommentista. Oikeastaan kasvihuonekausi ei vielä alkanut vaan rocotot oli vain viikonlopun huoneessa ja kun oli pilvistä noi harsot vielä puuttuivat. Periaatteessa kennolevy ja kuplamuovit pitäisi riittää kun molemmissa UV-suojat, mutta olen silti käyttänyt harsoja aluksi jos kasvit ei tykkää liian voimakkaasta auringonpaisteesta kun eivät ole siihen tottuneet.

   Kun pakkasia ei näytä vieläkään tulevan niin voi olla että viikonloppuna vien rocotot pysyvästi huoneeseen ja varmuudeksi laitan harsoa seinälle.

   Poista
  2. Laitanpa siis itsekin varuiksi kerroksen harsoa. Kiitos vastauksesta ja isoja satoja sinnepäin. Hyödyllinen blogi, niinkuin olivat päiväkirjasikin. -Chilioni

   Poista
 3. Hei!

  Millä kiinnitit kuplamuovin kasvihuoneen rakenteisiin tai kuplamuovin toiseen kuplamuoviin? Minulla oli 40 homman omaa kiinnikettä ja eiväthän ne riittäneet. Sittemmin yritin kolmea erilaista silikonia, mikään ei tarttunut kuplamuoviin, kaksi niistä ei oikein myöskään alumiiniin. Gorillateippi taitaa myös irrota jo heti toisena päivänään... Suurin ongelma tällä hetkellä ovat kolme kattoluukkua, niihin tuon kuplamuovin kiinnittämien on aika tikkuista. Ai niin, olen hakenut semmoisia kemikaaleja jotka ovat suht värittömiä ja saa myöhemmin irtikin jos on tarpeen. Oisko noista vaatimuksista sitten tingittävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monexin kasvihuoneessa kuplamuovit eivät ole rakenteissa kiinni, koska kiinnitysklipsut eivät sovi profiilien uriin. Huoneessa menee pitkittäin päädystä päätyyn ja poikittain rautalankoja joiden varassa kuplamuovit roikkuvat. Toisiinsa muoveja on hankala kiinnittää ja teipit eivät oikein pysy ja minullalla menee muoveja myös osittain lomittain toistensa päälle. Ihan tiivistä pakettia en tuosta ole edes koittanut saada. Huoneen harjaosa on pois käytöstä kuplamuovien ollessa paikalla joten kattoluukkuihin en niitä ole kiinnittänyt.
   Euro-Serren huoneeseen hankin nuo muoviklipsut joilla kuplamuovin saa kiinni profiiliin, joten tulee käyttöön sitten seuraavana talvena. Tästäkin huoneesta jää harja pois käytöstä talvella, joten olen suunnitellut muovitettujen vaijerien vetämistä päätyjen välillä joissa kuplamuovit saa roikkua.

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja vaatimuslistaan kuului myös ettei ko. liima tms. liuota kennolevyjä tai kuplamuovia.

   Poista