perjantai 17. lokakuuta 2014

Villichilejä


CO4392  Capsicum Chacoense
Tämä villichili on idätetty keväällä ja on vielä kasvihuoneessa. Kasvi on ehkä metrin kokoinen risukasa ja kasvanut koko kesän yhden rocoton ja tomaattien katveessa mutta muutama hedelmä sieltä on kuitenkin tullut. Villit eivät ole olleet minun juttuni mutta muutamia niitäkin on tullut kasvatettua vuosien saatossa.
Todennäköisesti tämä pääsee talvetukseen sitten kun kasvihuonekausi päättyy kun kasvi on kuitenkin varsin virkeän oloinen vaikka lämpötilaa olen pitänyt huoneessa min + 5 asteessa ja nyt on taas kylmiä öitä tiedossa.

CO4392 kasvaa kookoskuidussa jota en ole aikaisemmin chileillä käyttänyt. Varsin toimiva tuote jota varmaan kokeilen jollain rocotolla ensi vuonna. Yläpuolella killuvat podit kuuluvat Canariolle C.Pubescens


Podeja on vain muutama ja ne ovat pienehköjä ja tulipunaisiaCapsicum Lanceolatum on villichili joka on minulla kasvanut jo useita vuosia. Varsin heikossa valossa se on pärjännyt jo monet talvet ja muutamia pieniä pyöreitä hedelmiäkin on antanut, vaikka nyt tuossa ei ole muuta kuin pari-kolme kukkaa. Siemenet sain vuosia sitten eräältä Hankolaiselta kasvattajalta. Heikosti tuota on hoidettu ja tomaattien alla ollut koko kesän mutta kuitenkin kasvihuoneessa. 
 
 
 
 
 
 
 

 
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti