maanantai 13. lokakuuta 2014

Euro-Serre Tropic Plus 20,4 -esittely

Euro-Serren kasvihuoneiden profiilit ovat aina alumiinia. Tropic -mallissa alumiiniprofiilit ovat vielä paksummat kuin perusmalleissa. Pääosin ns. nelikanttiprofiileja, puolipyöreää nurkkaprofiilia lukuunottamatta. Kasvihuoneen katemateriaaliksi valitsin polykarbonaattikennolevyn jonka paksuus on 16mm. Muitakin vaihtoehtoja olisi ollut, mutta lämmöneristävyys on polykarbonaatissa paras, vaikka esteettisyys tuossa jonkin verran kärsii.
Kattoluukkuja tässä mallissa on kolme kappaletta ja lisääkin olisi saanut, mutta ylimääräisiä en sitten huoneeseen valinnut. Kattoluukun koko on 98 x 92 cm, joten aika hyvän tuuletuksen tuollakin saa aikaiseksi ja automaattiset luukunavaajat tulee luonnollisesti kaikkiin luukkuihin.

Kasvihuonetta on jonkin verran räätälöity perusmallista ja huone on ns. korotettu versio, jolloin räystäskorkeuskin on n. 2 metriä, eli joka puolella huoneen sisällä on hyvä seisomakorkeus. Suurempi ilmatilahan on aina hyväksi kasvihuoneessa.
Piiroskuvasta poiketen valitsin huoneeseen pariliukuovet, jolloin ovi-aukon koko on 170 x 190 cm (leveys x korkeus). Pari-ovissa etuna on tuuletuksen parempi säädettävyys ja suuren oviaukon vuoksi en neljättä kattoluukkua huoneeseen valinnut. Suuresta ovi-aukostahan on muutenkin aina mielyttävämpi kulkea varsinkin jos on esim. kasveja siirrettävänä.

Koska huoneesta olisi tulossa ns.talvikasvihuone, niin ajatuksena on myös noiden onttojen alumiiniprofiilien eristäminen. Eristämistapa on vielä suunnittelun alla.

Huoneen kokonaispaino on n. 400kg.


Tropic -mallin nurkkaprofiili


16mm polykarbonaattikennolevy (U-arvo 1,8)


Euro-Serre kasvihuoneen ovi (kuvassa ei tropic)
 2 kommenttia:

 1. Kunnollinen kennomuovinen huone vaikuttaa kyllä todella hyvältä valinnalta. Itse olen rimpuloinut muovien kanssa ja eristävyyttä on haettu kaksinkertaisella muovituksella. Ilmarakoa muoveissa on pattingin verran. Vaikka tuo ulkomuovi on ihan oikeaa ammattimuovia, on se jotenkin laadultaan ala-arvoista. Useampi ammattiviljelijä on ilmaissut tyytymättömyytensä nykyisiin muovikalvoihin ja kenno lienee lasin ohella ainoa ratkaisu kun haetaan pitkää kestävyyttä.

  Vuosi sitten päiviteltiin kasvihuonetta. Uusi muovi, sisämuovi, lisää kattoluukkuja ja sen sellaista.
  http://chilitunari.blogspot.fi/2013/12/kohti-kautta-2014-paivitysta-kasvariin.html
  Tällä mennään nyt, mutta tuollainen parempi huone kiinnostaisi, joskin sellainen on melkoisen arvokas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole osannut oikein muuta vaihtoehtoa ajatellakaan kuin tämä kennolevy. Esim. lasi olisi esteettisesti kaunis mutta varsin hauras ja lämmöneristävyys heikkoa luokkaa. Lisäksi lasihuonetta pitäisi kesällä varjostaa joten varsin työlästä touhua.

   Tämä Euro-Serren huone saapui kotiin viime viikolla ja kun osia olen tutkiskellut niin on ne ihan eri kaliiberia kuin monissa Suomessa myytävissä valmiskasvihuoneissa joita esim. on messuilla ja kaupoissa ollut nähtävänä. Onhan nämä varsin hinnakkaita huoneita mutta vasta kun tuon näkee luonnossa niin ymmärtää paremmin ettei kasvihuonemalleissa voi verrata pelkästään neliöhintaa. Kuvat netissä kertovat lopuksi aika vähän.

   Poista