lauantai 25. lokakuuta 2014

Vihermassojen karsintaa

Syksy sen kuin etenee, mutta ihan vielä ei ole aika lopettaa tätä kasvihuonekautta. Sen sijaan tänään tuli tehtyä varsin rajua karsintaa ja mm. kasvihuoneen jättiläinen tomaatti Pohjanmaa Kaunitar sai nyt kompostituomion, myös pari chiliä lähti lopullisesti pois. Ensi viikolla ilmat taas lämpenee ja ihan minimilämmöillä mennään jatkossa, uskoisin että viimeistään kahden viikon kuluttua on edessä lopullinen tyhjennys ja huoneen pesu.

 Osa viherkasvustosta joka nyt lähti pois ja huoneessa riittää taas valoa. Jos vielä jokunen rocoto tuolla kypsyisi ja yhtä tomaattia lukuunottamatta mitään muuta satoa tuottavaa huoneessa ei enää ole.
Pari kulhollista tuli vielä tänäänkin syötävää kerättyä.

Ensimmäistä kertaa näen kunnolla miltä tuo NFT Orange Rocoto näyttää, kun kaikki muu kasvusto on edestä karsittu pois. Kasvu loppui Orangessa lähes kokonaan jo elokuun alussa, kun taisi juurimätä tuohon iskeä, mutta kyllä se vielä hengissä on ja ihan komea viherkasvi jos ei muuta. Vihreitä podeja olisi vielä ehkä parin kilon edestä. Rungon tyvi on sen sijaan jo varsin massiivinen.

Pelargonit pääsi terassilta kasvihuoneeseen ennen pakkasia ja todennäköisesti nuo menee talvetukseen varaston perukoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti