lauantai 11. lokakuuta 2014

Uusi blogi, kaksi kasvihuonetta

Tässä tämä nyt on, uusi blogi nimeltään kaksi kasvihuonetta. Olen intohimoinen kasvihuoneharrastaja ja tässä blogissa tulen esittelemään erilaisia kasveja joita kasvihuoneissani tulen viljelemään. Pääpaino tulee varmaankin olemaan hyötykasveissa joita olen tähänkin asti pääasiassa viljellyt. Tarkoitus on myös kertoa kasvihuoneiden varustelusta, tarvikkeista ja tekniikasta. Ensi vuonna rakennettavan kasvihuoneen toimintaakin varmaan seurataan tulevaisuudessa lähes vuoden ympäri sitten kun se on saatu täyteen toimintakuntoon. Tästä kasvihuoneesta kun tulee ns. talvikasvihuone.


Suomalaisessa virtuaalimaailmassa riittää blogeja vähän joka lähtöön. On mm.sisustusblogeja, ruokablogeja, puutarhablogeja ja useita chiliblogejakin, mutta lähinnä kasvihuoneviljelyyn keskittyvää blogia en ainakaan itse ole löytänyt, joten uskoisin että tällaisellekin blogille voisi olla kysyntää ja lukijoita. Ehkäpä suomalainen harrastelijapuutarhuri onkin lähinnä kausihuoneviljelijä eikä itse huoneisiin ole haluttu panostaa, ja tämä näkyy myös kasvihuoneiden tarjontana suomalaisilla markkinoilla, malleja ja kokoja löytyy pilvin pimein, mutta laadukkaat huoneet ovat kortilla tai loistavat kokonaan poissaolollaan. Varsinkin länsinaapurissa kasvihuoneilla on ihan erilainen merkitys kuin meillä, viljelyn lisäksi huoneita sisustetaan ja niissä vietetään aikaa. Ehkä minunkin uuteen kasvihuoneeseeni tulee pieni pöytä ja tuolit jossa voi siemaista vaikka glögit jouluaattona.


Tällä hetkellä pihallamme on yksi kasvihuone ja ensi vuonna siis rakennetaan toinen lähes puolet suurempi huone. Uuden kasvihuoneen suunnittelua, hankintaa ja sen rakentamista tulen esittelemään blogissani varsin kattavasti etenkin nyt alkuvaiheessa. Tulevaisuudessa tämä uusi kasvihuone tulee varmaankin toimimaan myös tämän blogin runkona.


Tervetuloa minun kasvihuoneiden maailmaan.


_______________________________________________________________________________________________________

2 kommenttia:

  1. Onnittelut intohimoharrastusblogin perustamiselle ja intoa sekä energiaa uuteen projektiin!

    VastaaPoista
  2. Kiitos kiitos, katsotaan nyt mitä tästäkin tulee ja talvikausi nyt suunnitellaan ja ladataan akkuja kun energiaa tosiaan tarvitaan ensi vuonna kun projekti lähtee todenteolla käyntiin.

    VastaaPoista