tiistai 9. huhtikuuta 2019

Tomaatit penkissä

Monexin kasvihuoneen reunoilla kiertää turvemultapenkit joilla olen yleensä kasvattanut lähinnä tomaatteja. Viime vuonna ne oli pois käytöstä kun kasvatin tomaatit Kekkilän viljelylevyissä tuossa penkin päällä, ajatuksena oli estää juuriston leviäminen ja kastelun helpottaminen. Viljelylevyt toimivat varsin hyvin ja tomaatin juuristo pysyi varsin hyvin kosteana kesälläkin kun ne kasvoivat muovipussin sisällä. Tästä löytyy juttua blogista viime kesältä.

Nyt tuli sitten ajatus upottaa penkkeihin ylimääräisinä olevia noin 10 litran muoviruukkuja, joihin istutin  runkotomaatit. Tippukastelun voi kohdentaa sopivasti ruukkuun ja kasvin juuristokaan ei pääse leviämään joka puolelle penkkiä, siitä kun ei ole mitään hyötyä.


Toinen ehkä vieläkin merkittävämpi asia on se, että nyt pystyn kokeilemaan monia eri kasvualustoja runkotomaateilla penkkiin upotetuissa ruukuissa. Ruukuissa on mm. Atamin Kookosta, Atamin Bio Grow Mix -multaa, Novarbon Mossgrowta ja kevyt ruukutusmultaa. Nimilaput ovat ehdottoman tärkeitä, vaikka nuo periaatteessa tunnistaa jo muutenkin.

Orange Orangutan on helmikuussa idätetty runkotomaatti joka nyt pääsi kasvamaan Mossgrowhin.

Tomaattipenkissä on vähän kuin "kahden kerroksen väkeä" kun tomaattikylvöt tehtiin tänä vuonna kahdessa aallossa. Isoimmat tomaatit on idätetty helmikuun loppupuolella ja pienemmät maaliskuun puolivälin paikkeilla, ikäeroa kasveilla on keskimäärin 3 viikkoa.

Tumbler F1 amppelitomaatit ovat nyt täydessä kukassa ja myös sieltä löytyy mossgrowta ruukusta. Tomaattikausi on nyt lähtenyt todenteolla vauhtiin kun lähes kaikki tomaatit on istutettu.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen idea tämä sinulla. Pitää muistaa tämä tulevaisuuteen .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tuli nyt mieleen tuollaistakin kokeilla. Nuo isot multapenkit tuntuu aika turhilta nykyään ja tämä kasvihuone on rakennettu siihen aikaan kun tuollaisia penkkejä pidin itsestäänselvinä että siellä kuuluu kasveja kasvattaa. Ainakin pysyy ruukut tukevasti pystyssä kun ovat upotettu maahan.

      Poista