maanantai 22. huhtikuuta 2019

Perunatorni

TPS perunoiden kasvatus siemenestä on päässyt todenteolla hyvään vauhtiin. Koulinnassa maaliskuun lopulla taimet olivat vielä pieniä joten vajaassa kolmessa viikossa ne ovat kasvaneet mukavasti 10 senttisissä ruukuissa.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2019/03/perunat-koulittu.html

Ja kun ilmat vielä lämpenivät pääsiäiseksi niin ensimmäiset taimet pääsivät jo ulos kiirastorstaina, tosin öisin on ollut hallaharso yllä ihan vaan varmuuden vuoksi.

Pihalta löytyi vanha Potato Barrel eli perunatorni, joka oli ollut käyttämättömänä parisen vuotta, se oli ollut ulkona viimeiset talvet ja kesät ja se näkyy myös haalistuneessa värissä, hökötys oli pysynyt hyvin ehjänä vaikka se aika heppoisen tuntuista muovia onkin. Talvetkaan eivät olleet tornia romahduttanut.

Kolme perunantainta pääsi tuohon perunatorniin kasvamaan ja yllätys oli aikamoinen kun eräästä ruukusta löytyi jo useita pieniä perunan alkuja. Perunan kasvattaminen siemenestä näyttäisi todellakin kannattavan kun siemenet oli kylvetty vasta parisen kuukautta sitten.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/2019/02/tps-perunaa-siemenesta.html

Todennäköisesti useimmat perunat pääsevät kasvimaalle vielä huhtikuun lopulla kun kasvihuoneessa rupeaa olemaan jo aika lämmintä, ulkoilutus lopuilla taimilla on nyt alkanut pääsiäisen pyhinä.


2 kommenttia:

 1. Tuohan näyttää toimivan.
  Oli aivan uusi juttu ainakin minulle. Perunoita siemenestä, ei olisi tullut mieleeni. Mukuloistahan ne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo yllättävää miten hyvin tuo näyttäisi toimivan ja nyt jo mukuloita tulossa. Pontimenahan tässä oli päästä kasvattamaan joskus oikeita etelä-amerikan perunoita ja ne pitää kasvattaa siemenestä...ja nämähän on vasta harjoituskappaleita.

   Poista