perjantai 19. huhtikuuta 2019

Maissit huhtikuussa

Tämän vuoden maissit idätettiin maaliskuun alussa, jolloin oli myös vuoden ensimmäinen blogipostaus tämän kauden lajikkeista. Maissin taimikasvatus on lähtenyt erittäin hyvin vauhtiin Euro-Serren kasvihuoneessa. Isoimmat kasvit ovat jo yli puolimetrisiä ja varsin tanakoita taimia.

Lähes kaikki tämän kauden maissilajikkeet ovat perulaista Maiz Moradoa, jonka tähkä on kokomusta. Taimet ovat kasvaneet hyvin eivätkä ole ainakaan vielä venyneet liian pitkiksi, parasta taimissa on erittäin vahva ja tukeva runko.


Varsinkin Maiz Moradojen runko on erittäin tukevan oloinen jo ihan tyvestä asti, eipä tule mieleen että huhtikuun puolessavälissä olisi ollut ennen noin jykeviä taimia. Todennäköisesti pääsiäisestä alkaen aloitan jo isoimpien kasvien ulkoilutuksen ja totuttelun mm. tuuleen. Aikaa on vielä paljon ennenkuin saan maissit kasvimaalle, ennen kesäkuuta niitä tuskin uskaltaa ulos istuttaa. Kasvualustana ruukuissa on Novarbon kylvöseosta.

Vasemmalla Maiz Morado ja oikealla Maissi Jala. Maissi Jala on kasvanut selvästi hitaammin ja näitä taimia taisi olla kaksi kappaletta. Maissi Jala on jättimaissilajike.


White Waxy Corn on valkoisia tähkiä tekevä maissilajike, joka iti hitaammin kuin muut ja lopulta vain yksi siemen vajaasta kymmenestä iti, joten taimia on vain yksi. Ikää tällä kasvilla on nyt runsas kuukausi.

Maiz Morado

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti