keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Kasvihuoneen raivausta

Sain viime sunnuntaina inspiraation raivata Monexin kasvihuoneesta lähes koko pohjoissivun kasvuston pois. Loputkin tomaatit lähtivät huoneesta kompostiin sekä valtavat rocotokasvustot katosta. Lämpimän kesän vuoksi oikeastaan kaikki loput podit olivat jo kypsyneet eikä syksyllä enää uutta satoa ollut muodostunut. Kasvijätettä kertyi kahden 250 litran jätesäkin verran.


Kasvihuone ennen ja jälkeen raivauksen. Huoneeseen tuli taas valtavasti lisää valoa ja eteläsivustalla on vielä amppelirocotoja joissa on raakileita, nämä saivat jäädä vielä huoneeseen.


Amppelirocotot olivat kasvattaneet komean rungon kesän aikana kuten tässä Rocoto Puno Rojo, jolla ikää oli alle 10 kuukautta.

Kaikki kesän ulkona olleet kasvit ovat nyt huoneessa ja tilaa ja valoa on mukavasti kun tomaatit lähtivät penkeistä pois.

Kausi kasvihuoneessa ei kuitenkaan ole vielä ohi ja jatketaan nyt vielä kun satoa on edelleen jäljellä sekä kypsinä että raakileina.

4 kommenttia:

  1. Tuota lehtimassaa tulee aivan julmetun paljon kesän aikana.
    Joka syksy yllättyy, kuinka paljon sitä tuleekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja meillä se tietää reissuja kaatopaikalle

      Poista
  2. Oletko koskaan yrittänyt talvehdittaa tomaatteja ovathan nekin monivuotisia ainakin osa lajikkeista tiedän ainakin yhden harrastajan joka on saanut amppelitomaattilajike tubling tom yelowin elämään peräti kolme vuotiaaksi saakka välillä vain leikannut kuivat oksat pois juurakko on aina työntänyt uutta ja teki parhaan satonsa vasta toisena kasvuvuonaan sato myös alkoi aikaisemmin jo maalis huhtikuusas tuli ekat hedelmät mitä luin aikanaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole koskaan talvettanut kun en ymmärrä mitä hyötyä siitä on, tomaatit kun kasvaa niin nopeasti satoikäiseksi. Jos haluaa maalis-huhtikuussa satoa niin tammikuussa vaan idättämään amppelitomaattia. Jos taas haluaa talvella satoa lampun alla niin en suosittele. Tomaatit kun kuuluu kypsyä auringossa niin tulee makua ja makeutta, loppusyksyn tomaatit ovat aina olleet minulla vetisiä ja mauttomia.

      Poista