Supagan viimeiset rypäletertut lokakuussa ovat suurta herkkua ja ne ovat todella makeita kun ovat jo vähän ylikypsiä. Satokausi Supagalla alkaa yleensä juhannuksen jälkeen ja kestää pitkälle syksyyn, satoa ei montaa litraa tule ja syöntirypäleenä se on erinomainen vaikka siemeniä on turhankin paljon rypäleen sisällä.
Supagan suuria rypäleterttuja keskikesällä |
Paljon paremmin ei mennyt Merlotin kanssa ja muutama terttu siitä sentään tuli keskikesällä. Nämäkin herkulliset marjat syötiin tuoreena.
Parhaiten satoa tulee kuitenkin vuosittan ulkona kasvavasta Zilgasta. Zilgallakin oli välivuosi ja satoa tuli 3-4 kg joka vanhan tavan mukaan meni rypälemehuksi. Mehutiivistettä tuli kuitenkin ihan mukavasti 6 pulloa talven varalle. Parhaimpina vuosina Zilga on antanut satoa yli 10 kg.
Kivasti tulee satoa, pärjäisköhän lasitetulla parvekkeella?
VastaaPoistaPurkissa saattaa päästä juuret jäätymään talvella.
Voisi pärjätäkin, riippuu tietysti lajikkeesta. Jos vielä istuttaa termoruukkuun niin pysyy paremmin juuristo lämpimänä.
PoistaTuo termoruukku ei tullutkaan mieleen. Siihen kun vielä askartelisi talveksi styröksistä kannen, mikä olisi kahdessa osassa.
PoistaPitää laittaa ensi kesänä testiin.