keskiviikko 10. lokakuuta 2018

Perulaiset rocotot

Rocoto Puno Rojo
Perulaisten rocotojen lajike-esittely on nyt vihdoin ja viimein valmistunut. Viimeisetkin kaksi lajiketta on nyt lisätty lajike-esittelyyn.
http://kaksikasvihuonetta.blogspot.com/p/perulaiset-rocotot-lajike-esittelyt.html

Rocotot Puno Rojo ja Manzano Amarillo Ollantaytambo antoivat nyt tänä vuonna lopulta hedelmiä kun kasvatus onnistui. Tämä tarkoittaa sitä että kaikki 28 Perusta syksyllä 2016 tuomaani rocotolajiketta sain idätettyä ja tuottamaan hedelmää Suomessa. Olen erittäin tyytyväinen tähän saavutukseen ja kuvittelin silloin kun siemeniä toin että varmasti kaikkea en saa täällä idätettyä ja kasvatettua. Niin erilaisista olosuhteista kaikki rocotojen hedelmät Perusta hankin.
Nämä 28 lajiketta tulevat nyt tulevaisuudessa muodostamaan pohjan omassa chilinkasvatuksessa vuosittain. Kaikkia lajikkeita en enää tule kasvattamaan kerralla ja osa lajikkeista on aina tauolla.

Yli 20 lajikkeeen siemeniä on edelleen saatavana ja hinnat löytyvät lajike-esittelyn lopusta. Kohta on taas aika aloitella uusi chilikausi rocotojen idätyksellä ja näitä lajikkeita voin varauksetta suositella, niin monet tyytyväiset harrastajat ovat niitä jo Suomessa ja ulkomailla kasvattaneet nyt ensimmäistä vuotta.

Rocoto Manzano Amarillo Ollantaytambo

2 kommenttia:

  1. Jokohan ensikesänä ehtisi saamaan näitä kasvamaan, taitaa olla kaksi vuotta aikaa, kun sulta ostin noita kaikkia eri perulaisia siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vuosi sitten tuli vasta tarjolle eli yhden kauden olet missannut, älä sentään vaan toista.

      Poista