torstai 25. lokakuuta 2018

Ajit kasvihuoneessa

Aji Amarillo
Lokakuu on jo loppupuolella ja muutama perulaista alkuperää olevaa Aji -chiliä on vielä kasvihuoneessa. Nämä lajikkeet ovat tottuneet selvästi lämpimämpiin olosuhteisiin kuin esimerkiksi rocotot. Hyvin ne kuitenkin vielä viihtyvät varsin viileässä kasvihuoneessa jossa minimilämpötila on +11 asteessa. Jos vaan aurinko vielä päivisin huoneeseen paistaa niin lämpötila nousee hetkessä + 20 asteen paikkeille.


Aji Amarillo C.baccatum on valtavan kokoinen kasvi Euro-Serren kasvihuoneen keskellä Monster-NFT -vesiviljelylaitteessa. Suuri osa sadosta on jo kerätty, mutta suuria podeja on kasvissa vielä todella runsaasti, kymmenittäin, ehkä jopa toista sataa. Suurin osa tällä hetkellä kasvissa olevista podeista on raakoja ja ne kypsyvät hitaasti. Itse kasvi kuitenkin voi ihan yhtä hyvin kuin kesälläkin, vaikka huoneessa on jo varsin kalsaa ja kosteaa.



Aji Limo C.chinense viihtyy kasvihuoneessa myös erittäin hyvin ja vaikka kypsiä podeja on kerätty satoja, niin raakileita on kasvissa kehittymässä vielä sadoittain, osa menee varmasti kompostiin ja itse kasvi on tukkinut jo koko huoneen katon. Aji Limo kasvaa samassa vesiviljelykaukalossa kuin Aji Amarillokin.

Aji Charapita C.chinense on myös erittäin hyväkuntoinen pienehkö tuuhea pensas. Tämä villichili on kotoisin Amazonilta eikä sekään ole moksiskaan viileässä huoneessa. Aji Charapita on kaunis ja sopusuhtainen kasvi, joten voi olla että kokeilen sen talvettamista.

Aji Charapitan pieniä tulisia hedelmiä.

1 kommentti:

  1. Pian itselläkin Charapita tekee satoa keinovalon alla. Parasta leivän päällä.

    VastaaPoista