keskiviikko 13. joulukuuta 2017

Kasvihuoneen lämmityskulut marras-joulukuussa

Euro-Serren kasvihuoneessa on alkanut talvikausi. Tämä tarkoittaa sitä että huone on taas vuorattu talvikaudeksi kauttaaltaan kuplamuoveilla. Kasvihuoneen harja-osa on pois käytöstä varmaan maaliskuun loppuun asti ja kuplamuovikatto menee tuossa kahden metrin korkeudella, joten huoneessa on seisomakorkeus koko alalta. Lämmitettävä alue on nyt noin 40 kuutiota.

Huoneen lämmityksestä huolehtii viime talven tapaan Airrex AH-300 diesellämmitin.
https://www.rexnordic.com/fi/tuote/diesel-lammittimet/airrex-ah-300-diesel-lammitin
Lämmityskulut ovat olleet aika samanlaiset marraskuussa ja joulukuun alussa. Marraskuun lopulla laitettiin kuplamuovit ja joulukuun ensimmäisellä viikolla on ollut jo kylmempää kuin marraskuussa. Polttoöljyä kului joulukuun ensimmäisellä viikolla 15-16 litraa, joka tarkoittaa rahassa vajaata 15 euroa viikossa, eli lämmityskulut ovat olleet vuorokaudessa runsaat 2 euroa. Huoneen minimilämpötila on +9 astetta. Öisin on ollut ulkona pikkupakkasia ja päivisin ulkolämpötila on ollut nollan paikkeilla. 10 asteen yöpakkasilla polttoöljyn kulutus nousisi jo selvästi.

Airrex AH-300 diesellämmitin on hyvin vaivaton. Laitteen termostaatti pitää huolen siitä koska lämmitin käynnistyy ja koska se sammuu. Kerran viikossa olen lisännyt polttoöljyä 45 litran säiliöön.

Huoneessa on vielä varsin paljon kasveja, kun monet rocotot kypsyttelevät vielä viimeisiä hedelmiä. Monet kasvit päätyvät vielä kompostiin talven aikana, jolloin minimilämpötila lasketaan +5:een.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti