torstai 22. kesäkuuta 2017

Viiniköynnöksen pistokkaat

Euro-Serren kasvihuoneen viiniköynnöksistä talvileikkauksen ohessa tammikuussa otetut pistokkaat näyttäisivät kaikki onnistuneen. Taimiruukun pohjasta kasvaa jo juuristoa ulos.
Chardonnayn juuristoa 
Chardonnayn pistokkaista on kasvanut jo komeita taimia kasvihuoneessa. Pistokkaista kasvatetut taimet saavat nyt rauhassa vahvistua kasvihuoneessa ainakin tämän vuoden ja koska kyseessä oli lähinnä kokeilu, niin taimille pitää keksiä myöhemmin joku paikka. Varmaan laittan taimia myös ulos kasvamaan, jotta näkee miten aitoviiniköynnös voi menestyä suomessa kasvihuoneen ulkopuolella.

Merlotin pistokkaista kasvatetut taimet ovat myös kasvaneet erittäin hyvin kasvihuoneen lämmössä.

Zilgan taimia varaston seinustalla
Ulkona kasvavasta Zilga -viiniköynnöksestä otin myös pistokkaita muutama vuosi sitten. Taimia esikasvatin kasvihuoneessa vuoden verran ja viime kesänä istutin ne ulos. Nämä kasvit ovat lähteneet hyvin kasvuun ulkona tänä vuonna, mitään talvisuojausta Zilga ei tarvitse.

Ensimmäiset viinirypäleet kypsyvät myös jo kasvihuoneessa. Merlot tekee jo varsin mukavasti satoa rocoto kasvuston keskellä, vaikka valoa on tarjolla niukasti tänä vuonna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti