keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Alkukesä kasvihuoneissa

Euro-Serre Tropic
Tässä katsaus yleistilanteeseen kasvihuoneissa näin kesän alussa. Viherkasvu on ollut erittäin runsasta kautta linjan ja satoa tulee vaihtelevasti, erityisesti viime viikkoina podit ovat jääneet hyvin kiinni rocotoihin ja satonäkymät ovat ihan hyvät niiden osalta.

Euro-Serren Tropic -kasvihuoneessa oikea käytävä rupeaa olemaan täynnä ja taukopaikan ympärille on muodostunut vihreä keidas. Perällä keskellä Rocoto Puno Blanko huevo, joka kasvaa Wilma -vesiviljelylaitteistossa erittäin rehevänä. Kaikki huoneen NFT -rocototkin ovat jo saavuttaneet vähintään kahden metrin korkeuden.

Vasemmanpuoleisen käytävän päässä on kaksi jättirocotoa kookoksessa sekä Ikea NFT:ssä Rocoto Machu Picchu Rojo, joka tekee heikosti podia ja kukintakin ollut jostain syystä vaisua.

Monster NFT:n kasveja keskikäytävällä
Amppelirocotot täyttävät katon
Euro-Serren huoneessa on myös tomaatti Andine Cornue ja kasvihuonekurkku NFT:ssä ja taimet nyt parimetrisiä.

Rocoto Puno Amarillo jonka podit erittäin teräväkärkisiä. Perusta ostamani podi oli erilainen.

Rocoto Surquillo 1 ja podi on erittäin massiivinen ja varsin kookas. Isompi jo kuin normirocotojen hedelmät.

Monexin kasvihuone rupeaa myös olemaan jo varsin täynnä. Penkeissä lähinnä tomaattia ja amppeleissa rocotoja ja pari amppelitomaattia.

Kaikki amppelitomaatit ovat tänä vuonna rehevämpiä kuin koskaan.

Rocoto Pico Mucho ja turpeessa kasvavan yksilön ensimmäinen podi rupeaa vaihtamaan väriä.


2 kommenttia:

 1. On kyllä hurjan vihreää, kateeksi käy.
  Ilman kasvihuonetta (omasta tahdosta) sain vasta toissa päivänä tomaatit, kurpitsat ja kurkut ulos. Kurkut ovat vaaksan korkuisia, kun sinulla parimetrisiä. Kyllä lämpö tekee ihmeitä täällä pohjolassa. Tietysti aloitusaika myös ratkaisee, mutta ilman tuollaista kasvihuonetta ei kannata aloittaa liian aikaisin.
  Näillä mennään ja kasvu näyttää täälläkin ihan hyvältä, vähän eri vaiheessa vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on että ilman kasvihuonetta harrastus olisi täällä varsin vaatimatonta. Kurkun istutin noin 10 senttisenä taimena kuukausi sitten eli kyllä se vauhtia on pitänyt. Kesäkurpitsa on minulla viimeisenä kasvina vielä kasvihuoneessa odottamassa kasvimaalle pääsyä ja nyt se varmaan menee sinne vihdoinkin.

   Poista