lauantai 10. kesäkuuta 2017

Rocotoja ulkona

Tänä vuonna ulkokasvatuksessa on myös useita rocotoja, lähinnä varakasveja. Ensimmäiset rocotot muuttivat kasvihuoneista ulos toukokuun puolenvälin jälkeen. Toukokuun loppupuoli oli varsin kylmä, ja muutamana yönä lämpötila laski jo lähelle nollaa, mutta kasvit ovat viihtyneet ulkona erittäin hyvin ja monet rocotot lähtivät tekemään podejakin varsin pian ulos muuton jälkeen. Lämpötilavaihtelu kun teki kasveille terää ja aurinkoa on ollut tarjolla runsaasti. Tänä vuonna kevät on ollut erinomainen kaikin puolin niin kasveille ulkona kuin kasvihuoneissa. Kuvassa rocotoja talon päädysssä blumat -linjastossa, jossa on myös runsaassti hedelmiä tekevä tomaatti Sibiria.


Toinen talonpäätykaappi on nyt myös jo täynnä. Ulos muuttaessaan taimet olivat varmaan paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin ja kukkia täynnä, tämän vuoksi hedelmien muodostus lähti vauhdilla käyntiin lähes jokaisessa kasvissa, myös kuvan kaapissa, jossa voi olla erittäin kuuma päivisin. Lannoitteina ulkorocotoilla on Nutriforten kaksikomponenttiset tomaatti-mansikka, typpi-kalsium -lannoitteet.


Kaapeissa on jo hirmuisen tuuheaa ja kasvit ovat kukkia täynnä. Rocoto de la selva Limassa on jo useita pieniä podin alkuja kehittymässä.

Kasvimaalla on neljä rocotoa ja podeja tulossa myös siellä. Isommat podit olivat kehittyneet jo kasvihuoneessa. Koska koko sato ei tuolla ehdi kypsyä niin kasvit varmaan kaivetaan maasta ylös loppusyksyllä ja siirretään Monexin kasvihuoneeseen, kun tomaatit on raivattu pois.

Ensimmäiset raakileetkin kypsyvät jo yllätys yllätys juuri ulkona, aurinkoa kun on ollut niin paljon tarjolla. Tämäkin podi toki kehittyi pääosin kasvihuoneessa ennen ulos siirtoa. Jo perinteeksi muodostunut rocotojen grillaus ja satokauden avaus juhannuksena toteutuu varmasti. Juhannukseen on vajaat kaksi viikkoa aikaa ja neljä podia on nyt vaihtamassa väriä, pari niistä kasvihuoneessa.

Rocoto San Pedro Rojo Cuzcosta ja Rocoto Quantashin varataimet muuttivat saaristoon kesämökille. Mikäs sen upeampi kasvupaikka perulaisille rocotoille kuin suomalainen merimaisema saaristossa. Nämä kaksi kasvia tulee blumat -kasteluun ja lisäksi mökille on jo aikaisemmin tuotu kaksi rocotoa jotka ovat autopoteissa. Saaristossa ensimmäiset pakkaset ovat usein tulleet vasta joulun aikoihin ja näille kasveille voi olla tiedossa pitkä elämä kesämökillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti