torstai 15. kesäkuuta 2017

Eksoottiset kasvit kesäkuussa

Euro-Serren kasvihuoneessa on myös muutamia hieman eksoottisempia kasveja, jotka yhtä lukuunottamatta ovat vielä pieniä taimia

Naranjilla eli Lulo on poikkeus tänä vuonna idätettyjen eksoottisten kasvien joukossa, sillä se on suorastaan jättimäinen ja kasvanut kovaa vauhtia kun olosuhteet tropiikin kasville ovat olleet erinomaiset.

Naranjilla on erikoinen kasvi ja lehdet ovat hyvin pehmeät, karvaiset ja todella suuret. Kuvan lehti on varmaan 50cm pitkä ja vähän kapeampi.

Ensimmäiset kukkanuputkin ovat kasviin muodostuneet ja nuo vaaleanpunaiset pallerotkin ovat ihan karvaiset. Nähtäväksi jää voiko tuosta saada hedelmää ja vielä tänä vuonna.

Pitaya on vielä pieni kaktustaimi joka on myös idätetty viime talvena. Siemenet tulivat viime syksyn Perun matkalta.

Mango on idätetty ihan kaupan siemenestä joskus alkuvuonna. Kehitys ollut heikkoa viime viikkoina.

Pepino Dulce kuuluu myös tämän vuoden uutuuksiin ja nätti rehevä kasvi on kärsinyt rajusti kirvoista keväällä. Kasvi on kuitenkin varsin hyvinvoivan oloinen ja mittaa noin 20 senttiä.

Papaya on sen sijaan viime vuoden taimia ja kasvaa jättikivivillakuutiossa ja saa kastelun aluslautasen kautta. Papaya kärsi alkukeväällä ja lähes kaikki vanhat lehdet kuivuivat pois, jonka vuoksi se kävi lähellä kuolemaa, mutta on nyt piristynyt huomattavasti ja kuvan ylälehvästö on kasvanut viime viikkojen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti