perjantai 10. maaliskuuta 2017

Takapakkia kauteen ?

Tarhurin sairastumisella voi olla merkittäviäkin seurauksia tähän aikaan vuodesta, kun kasveja pitäisi hoitaa ja koulia isompiin ruukkuihin. 1,5 viikkoon en ole pystynyt tekemään oikeastaan yhtään mitään ja menee varmaan pitkälle ensi viikkoon, ennen kuin voin taas normaalisti hoitaa ja ruukuttaa kasveja.

Chilit ovat pärjänneet varsin hyvin vaikka mitään ei teekään, kunhan silloin tällöin altakastelumatolle kumoaa vettä. Monet kasvit tosin kaipaisisivat jo isompaa ruukkua. Automattipöytä hoitaa rocotojen kastelun sisällä ja ensimmäinen NFT pyörii hienosti kavihuoneessa ja vettäkään ei vielä pahemmin kulu kun aurinko paistaa harvakseltaan. Kasvihuoneen diesellämmitin toimii nyt hienosti kun vaikeudet ovat ohi ja laite pitää huoneen mukavan lämpimänä oli kovempia pakkasöitä tai sitten nollakelejä.

Pahiten ovat kärsineet tomaatit, jotka olisi pitäneet koulia jo yli viikko sitten. Alunperin nihkeästi lähteneellä tomaattikaudella tuntuu olevan vaan vastoinkäymisiä. Jotkut siemenet itivät huonosti, sitten hajosi taimien kasvilamppu ja nyt tämä, tomaattikausi viivästynee jonkin verran.

Varma keväänmerkki kasvihuoneessa on sen sijaan viiniköynnösten herääminen nyt kun peruslämpöä on nostettu. Ensimmäisenä silmunsa luonnollisesti aukaisi termoruukussa talvehtinut Chardonnay. Jonkin verran perässä tulee maahan istutettu Merlot, joka nyt pullistelee silmujaan.

Ensi viikoksi luvataan jo termisen kevään alkua, tämä tietää sitä että Monexin kasvihuonekauden aloitus lähenee. Jos terveys vaan sallii, niin Monexin kasvihuonekausi alkanee runsaan viikon kuluttua.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti