sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tomaatit kirivät

Tomaatit tänään 19.3
Tomaatit ovat siitä kiitollisia kasvatettavia että ne kasvavat varsin mukavaa tahtia kunhan olosuhteet ovat vaan kohdillaan. Mitä tomaatti sitten tarvitsee hyvään kasvuun ? Oikeastaan sitä samaa kuin kaikki muutkin kasvit, valoa, lämpöä, hyvän kasvualustan ja kunnon lannoituksen.

Tomaattikausi lähti kovin nihkeästi liikkeelle ja jo viikossa sain kirittyä heikkoa alkua kiinni, kun vihdoinkin sain pienissä 2x2 senttisissä taimikuutioissa olleet kasvit koulittua maitopurkkeihin viime viikon torstaina. Nyt runsaan viikon jälkeen kasvit ovat jo kirineet aikataulun oikeastaan kiinni.
Maitopurkkeja olen käyttänyt tomaateille jo varmaan kymmenen vuoden ajan. Maitopurkin etuja ovat kompakti koko, syvä kasvualusta ja mikä parasta niin purkin voi repiä rikki kun taimen istuttaa kasvihuoneeseen, jolloin juuripaakku pysyy taatusti ehjänä.
Tomaatintaimia on tänä vuonna varsin vähän ja kaikki mennee Monexin kasvihuoneen maapenkkeihin kasvamaan lukuunottamatta amppelitomaatteja.

Tomaatit 9.3 torstaina kun ovat juuri koulittu.

Kasvihuonekausi on myös alkanut Monexin kasvihuoneessa. Perjantaina muutti ensimmäiset rocotot huoneeseen ja nyt siellä on jo runsaasti taimia ja valtaosa rocotoamppeleista. Minimilämpötilan olen huoneessa nyt pitänyt +6 asteessa.

2 kommenttia:

  1. Vau, miten isoja ja komeita! Mulla on 2-centtisiä..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu kiitosta vaan ja kyllä ne pienetkin taimet hyvin ehtii, kesään kun on vielä pitkä matka.

      Poista