torstai 1. syyskuuta 2016

Sugar Rush -juuristo-ongelmainen

Yksi kasvihuoneen suurimmista ja satoisimmista chileistä on Sugar Rush, kasvi on kärsinyt juuristo-ongelmista parin viime viikon aikana. Voisi melkein sanoa että se on jopa taistellut elämästään pariin otteeseen. Vaikka vesiviljely on helppo ja tehokas viljelymuoto, niin juuristomätä on tauti joka voi kasviin iskeä varsinkin jos juuret eivät saa riittävästi happea. Varsinaista syytä Sugar Rushin huonovointisuudelle en tiedä, koska sitä on hoidettu ihan samalla tavalla kuin muitakin kasveja jotka kaikki voivat hyvin.

Varsinkin lämpimät päivät ovat myrkkyä juuristo-ongelmaiselle kasville. Eräänä päivänä kaikki lehdet riippuivat ja luulin kasvin jo kuolevan, mutta illan viileyden myötä se toipui pikkuhiljaa, kasvihuoneen tuuletus myös auttaa kasvin hyvinvointiin. Aamulla se on yleensä ollut lähes entisensä. Juuristo-ongelmainen kasvi ei pysty kuljettamaan vettä ja ravinteita lehtiin, jolloin ne rupeavat riippumaan, kuten kasvi joka kärsii kuivuudesta. Mitään muuta ongelmaa Sugar Rushillakaan ei ole ja lehtiä ei kasvi ole tiputtanut yhtään ja ne ovat normaalin väriset.

 Kasvi kasvaa Ikea-NFT:ssä ja kivivillakuutio ja laatikon pohja on täynnä juuria. Kasvi on saanut kasteluveden yhteydessä nyt vetyperoksiidia ja lannoitusta olen myös vähentänyt huomattavasti. Todennäköisesti vetyperoksiidi on auttanut.

Juuret ovat kuitenkin varsin hyväkuntoiset ja mitään pahaa hajuakaan niistä ei lähde, joten juurimätä ei ainakaan ole kovin paha jos se yleensä on syynä. Viime vuonna sama ongelma oli Riesen Gelbissä, mutta kasvi toipui entiselleen muutamassa viikossa. Kovin suuri ongelma tämä ei ole koska kausi on loppusuoralla ja podejakin on kypsinä kasvissa useampi kilo. Tähän mennessä Sugar Rushista on kerätty satoa n. 1,5 kg verran. Vielä olisi kuitenkin muutama viikko aikaa kypsyttää loppusato jos kasvi vaan jaksaa tuon vielä tehdä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti