keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Chiclayo ja Condors Peak

Tämän vuoden kasvatuskausi rupeaa olemaan loppusuoralla, vaikka lämpimiä päiviä on taas riittänytkin. Euro-Serren Tropic -kasvihuoneen chilikausi olisi tarkoituksena päättää jo syyskuun loppuun mennessä. Muut kasvit huoneessa ovatkin sinne talveksi jääviä. Huone olisi tarkoitus tyhjentää kokonaan ja huoneeseen takaisin menevät kasvit muuttavat väliaikaisesti joko varastoon tai autotalliin, jolloin tyhjän huoneen saa helposti siivottua ja desinfioitua. Talvikausi alkaa sitten muutama viikko tyhjennyksen jälkeen.
Pääasiallinen syy aikaiseen kauden lopetukseen on huoneeseen talveksi tuleva uusi lämmitin ja lämmitysjärjestelmä, joka vaatii testausta ennen kasvien sisälle tuontia. Lokakuun loppuun ajoittuva matka on myös syynä lopetukseen. Huoneessa on paljon chilejä ja niiden vihermassaa jotka menevät pikkuhiljaa kompostiin, edellisellä viikolla lähti jo pari kasvia.
Nyt lopetustuomion saivat chinenset Chiclayo ja Condors Peak.

 Chiclayo on tulinen pienehkö chinense Perusta. Oranssit melko pienet podit ovat erittäin tulisia ja satoa noin 150-160 senttisestä NFT -kasvista on tullut varsin runsaasti, satoja podeja joka tapauksessa. Koko sato menee jauheeksi.

Condors Peak oli pettymys ja kuvassa pihalle siirrettyä vihermassaa jota tuli valtavasti lähes kolmemetrisestä kasvista joka satosi heikosti. Podeissa on varsin vahva polte joka ei minua miellyttänyt. Tätä tuskin enää kasvatetaan koskaan.

Condors Peakin juuristo oli terveen valkoinen ja kasvi kasvoi Ikea NFT:ssä. Rungosta muodostui paksu ja tukeva ja siitä olisi saanut hyvän bonchi aihion, mutta meni roskiin.

Chiclayon ja Condors Peakin loppusato.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti