tiistai 27. syyskuuta 2016

Euro-Serren kasvihuone hiljeni

Vaikka otsikosta voisi jotain muuta päätellä, niin kasvatus huoneessa ei kuitenkaan ole vielä loppunut. Viime päivinä olen urakalla tyhjentänyt huoneen chilejä ja kantanut vihermassaa kottikärrykaupalla kompostiin.

Kasvihuoneen viimeinen toiminnassa ollut vesiviljelylaitos Wilma tyhjennettiin tänään ja kun huoneen monet vesipumput on sammutettu, niin huoneessa vallitsee nyt syvä hiljaisuus. Tilaa on taas valtavasti kun huoneen suurimmat vihermassat on kannettu kompostiin ja näistä chileistä loppusato kerätty. Kasvihuoneessa on vielä yksi chili eli Lemon Drop, joka kasvaa kookoksessa. Todennäköisesti tämä kasvi hävitetään muutaman päivän sisällä, jonka jälkeen talvetettavat kasvit siirtyvät autotalliin väliaikaisesti ja huoneen pesu ja desinfiointi pääsee alkamaan.

Kasvihuoneessa oli kesällä valtava kirva-invaasio, jonka jäljet näkyvät nyt joka paikassa. pahiten kirvat verottivat NFT-kasveja, joiden sato jäi kirvojen vuoksi lopulta varsin vaatimattomaksi.

Kasvihuoneen viiniköynnökset tulivat taas paremmin esiin kun chilit ovat poissa.

Chilimassojen takaa tuli esiin myös kasveja jotka ovat olleet täysin pimennossa ja lähes kateissa koko kesän, ja vielä pohjois-seinustalla eli hyvä kun ovat hengissä pysyneet.

Raakileita chileistä on mennyt nyt paljon kompostiin, mutta joitakin yritän vielä kypsyttää huoneen pöydällä. Kasvihuoneen massiivisista vesiviljelylaitteistoista Monster NFT:stä ja Wilmasta on vielä tulossa yhteenvetopäivitys blogiin jossain vaiheessa, kun vaan ehtii jatkuvalta sadonkorjuulta.

Chilikausi ei ole vielä läheskään lopussa. Talon päädyssä olevat seinänvierushuoneet ovat vielä täynnä ja lähes koskemattomat. Monexin kasvihuoneessa olevat rocotot ovat täynnä satoa, jonne seuraava sadonkorjuu sitten suuntautuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti