lauantai 6. helmikuuta 2016

Kasvihuonekausi alkoi ruukutuksilla ja perunan istuttamisella

Euro-Serren kasvihuone oli sitten toiminnassa läpi talven, mutta uuden kasvihuonekauden voi nyt laskea alkaneen kun huoneeseen muutti uudet rocoton taimet.
 Monexin huoneeseen keväällä menevät rocotot on nyt koulittu pääosin amppeleihin ja ne menivät nyt tuonne pienoiskasvihuoneeseen joka on vuorattu kauttaaltaan uudella Stuccon heijastinkalvolla. Heijastinkalvoja en ole koskaan aiemmin kasvatuksessa käyttänyt.
Lopputulos on varsin siistin oloinen ja valaisimena tuolla on nyt Lumatekin monimetallivalaisin. Koska ensi viikoksi on luvattu vain pilvistä ja sateista niin kasvit saavat nyt olla tuolla pienoiskasvihuoneessa lampun alla kun aurinkoa ei kerran ole tarjolla. Lämpötilaa pidän noin +15 asteessa ja pienessä huoneessa lamppukin lämmittää päivällä. Kasvihuoneen kylmällä puolella on minimilämpö +7 asteessa ja sinne pääsi takaisin osa talvetetuista kasveista.

Rocotoja ennen amppeliin siirtoa. Tänä vuonna on ensimmäistä kertaa kokeilussa amppelirocotoille kookoskuitua. Oikeanpuoleisessa kasvissa on kookosta ja juuristo näyttää kasvaneen siellä ehkä parhaiten. Atamin kookoskuitua on erittäin mukava käyttää kun se on käyttövalmista ja erittäin hienojakoista tavaraa 50 litran säkissä, mitään vedellä turvottamisia ei tarvita. Annostelu kauhalla on helppoa tuon rakenteen vuoksi.
Kookoskuitua ruukussa. Erittäin laadukkaan oloinen tuote jota löytyy VP-Luxin verkkokaupasta.

Tänään tuli myös istutettua omat siemenperunat isoon perunaruukkuun "Potato Barreliin". Katsotaan nyt lähteekö perunat kasvamaan kun aluksi huoneessa on vähän vilpoista.
Apulaispuutarhuri valvoi tarkkaan isännän kasvihuonepuuhasteluja. Kasvihuoneen lämmityskulujen seuranta ei enää oikein toiminut tammikuussa, kun käytössä oli vain yksi kulutusmittari. Kulutusmittarin mukaan sähköä kului erittäin kylmänä kuukautena n. 50 euron edestä. Lisäksi kaasulämmitin avusti pari päivää ja osan kuusta oli myös pienessä huoneessa lämmitin joka tosin kävi harvakseeltaan kun lämmitettävä aluekin on pieni. Joka tapauksessa kasvihuone selvisi erinomaisesti tammikuun kovista pakkasista, vastaavanlaisia kun ei ole täällä ollut muutamaan vuoteen.

4 kommenttia:

 1. Minulla myös seitsemän astetta ja siirsin pelargoniat sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kappas vaan, aika samaa tahtia siis mennään.

   Poista
 2. Eiköhän potut kasva jo hyvin tuossa. Juuri sulaneeseen maahanhan ne kylvetään Korppoossa keväisin.
  Onko sinulla tieto, montako päivää perunalla menee mukuloiden tuottamiseen. Pari kuukautta? Aprillipäiväksi uusia perunoita?

  VastaaPoista
 3. Näiden pottujen lajikkeesta en tiedä yhtään onko aikaisia vai mitä ovat mutta epäilen etten itse saa vielä parissa kuukaudessa satoa mutta nähtäväksi jää miten ne yleensä tuolla viihtyy.

  VastaaPoista