lauantai 20. helmikuuta 2016

Chilit kasvaa kohisten

Pikkaisen tässä rupeaa jo tulemaan tuska puseroon kun chilit kasvaa nyt sellaista vauhtia ettei kohta tiedä miten jatkossa mennään kun kevät ei ole vielä alkanutkaan. Kaikki rocotot ovat jo kasvihuoneessa ja on siellä jo joku muukin chili.

Taimi NFT:ssä rupeaa jo ahdistamaan ja Condors Peak nyrpistelee tuolla lehtiäänkin, ravinneliuokset ovat varmaan taas väkevöityneet liikaa. Ensimmäiset chinenset aloittelevat kohta kukintaa ja isoin baccatum kohta 40 senttinen.

Nämä chinenset kivivilloissa saavat vielä kastelun suoraan kannusta alusastiaan.

Taimihydrossa vielä suuri osa chileistä ja monet kasvit pitäisi tuolta taas siirtää pois niin saadaan matti myöhäisille paremmin valoa ja kasvutilaa.

Pelargonit tuli myös koulittua ja siirrettyä kasvihuoneeseen. Pelargonien siemenillä oli sama vaiva kuin monilla chileillä itämisen suhteen ja moni lajike jäänyt itämättä, taimia on aika vähän mutta saahan noista sitten pistokkaita taas keväämmällä. Pelargonien kasvatusta testataan nyt kookoksessa.

Tänään tuli myös kylvettyä tomaatit, tai oikeastaan puolet tomaateista. Samaan kylvölaatikkoon meni myös varjoliljaa, sitruunatimjamia ja muskatellisalviaa sekä sitrus Limequatin siemen.

3 kommenttia:

 1. Mitäs pelargoni lajikkeita on kasvatuksessa, vieläkö olet orgaanisten kasvualustojen lisänä käyttänyt mychorritzaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvatuksessa olevat pelargonilajikkeet löytyvät tuolta "Viljely 2016" välilehdeltä, tosin ihan kaikki lajikkeet eivät edes itäneet joten pitää vielä itäneet käydä läpi ja päivittää tuo lista oikeanlaiseksi.

   Mykorritsaa en ole koskaan edes käyttänyt ja foorumillahan tuosta keskusteltiin paljonkin yhtenä vuonna. Voisi olla hyväksi laittaa vaikka rocotoamppeleihin sekaan. Tiedätkö mistä tuota voisi hankkia ? Chilitarvikkeella ei taida olla valikoimissa.

   Poista
 2. Hupsista, taisin intuitiolla vetää väärän johtopäätöksen blogin pitäjästä :D
  No ei haittaa, tätä on kyllä mukava seurata.

  Mycoa olen itse hankkinut viimeksi https://gluckspilze.com/shop tuolta. Muutama vuosi sitten tein kokeiluja mycolla ja todella vaikutuin sen eduista.

  VastaaPoista