lauantai 13. helmikuuta 2016

Kevään merkit

Kevään merkit olivat jo tänään nähtävissä kasvihuoneessa jossa lämpötila nousi +19 asteeseen vaikka aurinko harvakseltaan pilvien välistä paistoikin. Varsin lupaava sisälämpötila kevättä ajatellen. Kasveja muuttaa koko ajan huoneeseen enemmän ja joukkoon tuli nyt myös uusi sitrus kasvi.

Rocotot pääsivät tänään nauttimaan elämänsä ensimmäisestä aurinkokylvystä jo ennen helmikuun puolta väliä. Yöksi kasvit menee vielä sisäkasvihuoneeseen.

Rocoto Aji Largo on varsinainen miniatyyrikasvi joka haluaa kukkia jo 10 senttisenä taimena.

Jotkut pelargonit ovat kukkineet läpi talven. Eräs blogin lukija ainakin osaisi kertoa mitä minun pitäisi kasveille tehdä. Leikata kasvusto lyhyeksi vai olisiko jo pitänyt aikoja sitten ?

C.Pubescens eli rocoton kukka, kasvihuoneen kaunotar.

Limequat (lisätty kuva)

6 kommenttia:

 1. Mikä sitruskasvi pääsi uutuutena mukaan? :)

  VastaaPoista
 2. Citrus Limequat eli joku limettiristeytys varmaan.

  VastaaPoista
 3. Mistä löysit tuon limequatin? Nimim. Aina valmiina ostamaan lisää sitruksia.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limequat löytyi Bauhausista viime viikolla ja sinne oli tullut muitakin sitruksia, olikohan nyt kumkvattia.

   Poista
  2. Aijai. Kävin Pirkkala Bauhausista, ja matkaan tarttuivat Limequat, Red Lime (aika näyttää onko edes sinne päin, en viitsi raakaa halkaista) ja Mandarin, joka ei kyllä ole edes sinnepäin, vaan todennäköisesti kinotto (englanniksi chinotto). On kyllä upean näköinen, mutta vissiinkin todella hapan. Sitrukset ovat heikkouteni.

   Poista
  3. No jopas, Raision Bauhausissa ei tainnut olla noin hyvää valikoimaa sitruksia. Kinotto ainakin kiinnostaisi minuakin ja pitää kai ensi viikolla käydä uudelleen tsekkaamassa tilanne.

   Poista