tiistai 16. helmikuuta 2016

Kalamondiini kukkii

Tämän hetkein upein kasvi on eittämättä sitrus Kalamondiini. Vaikka kasvilla on mittaa vain noin 30 senttiä niin se on ryhtynyt kukkimaan erittäin runsaasti.

Kalamondiinissa on nyt kukkia joka puolella kasvia ja siinä on vielä pari kypsää oranssinväristä hedelmääkin poimimatta, lisäksi kasvista löytyy jokunen pieni raakile jotka olivat kasvissa jo ostettaessa syksyllä. Kukat tuoksuvat voimakkaasti ja tuoksu on parfyymimäisen makea.

Kukka on kaunis tähtimäinen ja puhtaan valkoinen

Täysin auetessaan heteet ovat oranssin väriset.

Ensimmäiset kukat ovat jo kuihtuneet. Olisiko tuossa muodostumassa ensimmäiset omat sitruksen hedelmät.

Kalamondoiini puhkesi kukkaan ja uuteen kasvuun kun sijoitin sen chilien taimihydron viereen jossa se saa hajavaloa Super Saga LED -valaisimesta. Lisäksi se on nyt saanut samoja Atamin  Bcuzz -lannoitteita joita chilitkin saavat tällä hetkellä.2 kommenttia:

  1. Ostin juuri appelsiini- ja sitruunapuun, joten hienoa kuulla, että olet saanut puun viihtymään noin hyvin! Samaa yritetään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, luin blogiasi ja kävin hakemassa tänään samat kasvit raision myymälästä. Sitruunasta olen haaveillut puolisen vuotta ja tuo appelsiini tuli hankittua bonuksena. On kuulemma harvinainen eikä noita kovin montaa suomeen saada vuosittain. Nyt on jo viisi satoavaa sitrusta plus omat siementaimet.

      Poista