tiistai 19. tammikuuta 2016

Rocotot haaroittuvat

Ensimmäiset rocotot tuli koulittua 10 vrk sitten ja samalla kasvit pääsivät Lumatekin Monimetallivalaisimen alle päivää paistattelemaan. Kasvit ovat nyt saaneet Bcuzz multalannoitteita A ja B sekä lisäravinnetta ATA XL, lannoitteet toimivat kaikinpuolin erittäin hyvin.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=54/147
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=54/484

Alla olevissa kuvissa näkyy taimien kasvu kymmenen vuorokauden ajalta ja ihan normaalissa aikataulussa mennään. Kasvit ovat haaroittuneet ja ensimmäiset nuputkin muodostuneet.
Rocotot 9.1
Rocotot 19.1


Chilien latvominen on minusta täysin turhaa, koska ne luonnostaan haaroittuvat silloin kun sen aika on. Rocotot haaroittuvat yleensä alle 10 senttisinä kuten nytkin on tapahtunut. Yleensä tällöin ilmestyvät ensimmäiset nuput, jotka kuitenkin tippuvat pois, Hyvä niin, koska kasvien pitää nyt keskittyä kasvamiseen eikä kukkimiseen, kun ne ovat vielä kovin pieniä.
Leveäkasvuisuutensa puolesta kasvit sopivat hyvin amppelikasvatukseen ja seuraava koulinta onkin sitten amppeleihin varmaan helmikuun loppupuolella. 

3 kommenttia:

 1. Komean näköisiä. Mahtaakohan hyvä kasvivalo parantaa haaroittumista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se valo haaroittaa. Itselläni on ollut käytössä puna- ja sinipainotteisia valoja ja taimet punapainotteisen alla haaroittuivat huomattavasti paremmin. Aikaisemmin heikossa valossa haaroittumista ei käytännössä tapahtunut lainkaa ja kasveista kasvoi vain harvoja hujoppeja. Olen pyrkinyt joka vuosi lisäämään valoa ja vieläkin tehot ovat alhaiset tämän blogin valoihin verrattuna. :D

   Poista
  2. Juu niinhän se on että valoa nuo kaipaa. Ilman lisävaloa tätä chililajia ei muutenkaan voi kasvattaa kun vaatii niin pitkän kasvatuskauden. Nyt pitää saada taimet mahdollisimmat hyviksi kun menevät ensi kuussa kasvihuoneeseen ja siellä mennään jo luonnonvalolla rocotojen suhteen.

   Poista