lauantai 16. tammikuuta 2016

Pelargonien kylvö

Tänään oli taas aika kylvää tämän vuoden pelargonien siemenet. Lajikkeista vain kaksi on uusia ja muut samoja joita oli jo viime vuonna. Lajikkeet lisätty "Viljelyt 2016" -välilehdelle. Kaikki pelargonit ovat peräisin Thompson & Morganilta ja uutuudet saapuivat postilaatikkoon tällä viikolla.

Idätykseen käytin taas noita Eazy plug -idätyskuutioita joihin nyt olen kovasti tykästynyt. Ne ovat paljon siistimpi ja hygieenisempikin vaihtoehto kuin taimimulta. Kuutiothan ovat koneellisesti tiiviisti puristettua multaa, perliittiä ja kookosta. Märkänäkin kuutio pitää hyvin rakenteen kasassa ja tuosta se on helppo istuttaa isompaan ruukkuun esim. mullan sisälle. Rocototkin kasvoivat tuossa hyvin kunhan vaan pitää kuution kosteudesta huolta.
http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=107/277

Kasvihuoneeseen tuli uusi "kapistus". Tässä kilpailukysymys blogin lukijoille mikä tämä "terrakotta tynnyri" on ? joka otetaan käyttöön mahdollisesti helmikuun aikana.
Ensin täysin oikein vastaanneelle lähtee siemenpaketti chilejä ja tomaatteja, ehkä jotain maustettakin.

11 kommenttia:

 1. Kauheen tylsä vastaus, mutta valehdellakaan en voi, tuo on altakasteluruukku. Käytön kannalta parempi, että laitat nykyisen ulkoruukun sisäruukuksi :)

  VastaaPoista
 2. Itse veikkaisin kompostoria kun on nuo ottoaukot ja rakenne mahdollistaa reikien sulkemisen. Vettä tuo ei kestä ottaa sisälleen, eikä mullan säilytyspaikaksi paras mahdollinen... Mutta jo helmikuussa käyttöön niin aiheutti kysymysmerkin miksi emmin vastaustani... Googlen kuvakaku ei palauttanut ainakaan mitään ;) Niin ja kun on ulkoasukin noin huoliteltu niin voisi olla esteettisempään käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä yritys mutta hakusessa ollaan vielä. Siellä on tosiaan nuo aukot joilla on merkitystä. Googlesta voi olla hankala löytää tuota.

   Poista
 3. Sehän on ilmiselvästi perunaruukku aka potato pot. Tai tiedä oisko jo tynnyri tuossa koossa. :) Luukuista sopii kaivella perunoita ilman että varsia tarvitsee kaivaa ylös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulihan se oikea vastaus sieltä eli kysymyksessä tosiaan on perunankasvatusastia tai tynnyri kun multaa tuonne menee jotain 70 litraa. Nuo luukut saa laitettua peittoon kun laitetaan multaa sisään ja perunoiden keruuta varten pääsee sitten kaivelemaan noista luukuista.
   Laita Eeva N yhteystietosi blogin sähköpostiin kaksikasvihuonetta@gmail.com niin saadaan palkinto/palkinnot matkaan.

   Perunoita ajattelin istuttaa tuonne helmikuun aikana kun kasvihuonekausi alkaa todenteolla, keväämmällä Potato Barrel siirretään pihalle kun pakkaset on ohi, siksi tuonne on tuo pyörillä liikkuva alusta tehty alle. Tämän Potato Barrelin löysin Willab Gardenista kesällä 2014, en tiedä saako noita suomesta.

   Poista
 4. Perunapömpeli, eli http://www.internetgardener.co.uk/uploadimages/600/7fd6c8f5-4bd0-456f-bb97-72e928f9c077.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sieltä löytyi vielä oikea kuva "perunapömpelistä". Lohdutuspalkinto tiedossa jos saan osoitteen blogin sähköpostiin.

   Poista
 5. Onnea Eevalle <3 Tuohan on todella iso, jos sinne uppoaa noin valtavasti multaa!

  VastaaPoista