perjantai 8. tammikuuta 2016

Juuristolannoitetesti osa 2

Juuristolannoitetesti päättyy tältä osalta tähän. Rocotot saaneet juuristolannoitteita nyt lähes kolmen viikon ajan ja nyt katsotaan miltä juuristo näyttää tänään. Ikää näillä taimilla vajaat 4 viikkoa. Juuristolannoitteita käytän kaikkien kasvien kanssa jatkossa ja mahdollisesti lopputalvesta testi tehdään tomaattien kanssa.


Tässä rocotot on kylvetty Kekkilä White 420 -turpeeseen johon lisätty perliittiä kasvualustan ilmavuuden lisäämiseksi. Näiden kasvien juuristolannoitteina on käytetty Nutriforten Starttia ja Bcuzz Root Stimulatoria. Voiton vie startti jolla kasvatetut kasvit ovat isompia ja juuristoakin kasveissa enemmän tässä vaiheessa.

Yllä olevan kuvan kasvit on kylvetty eazy plug -idätyskuutioon ja parhaiten kasvaneet kasvit on lannoitettu Root Stimulatorilla ja juuristoakin on niillä eniten. Ikää taimilla noin 3,5 viikkoa ja Turbo Pubet itivät vuorokauden aiemmin kuin Santa Nataliat.

Rocoto Santa Natalioiden juuristo näyttää terveeltä ja sitä on jo runsaasti kuution joka puolella.

Tässä Startilla ja Rootbasticilla lannoitettujen rocotojen juuristo on aika samanlainen ja kasvitkin varsin samankokoisia.

Yhteenvetona voisi todeta että kaikilla lannoitteilla saa hyviä taimia aikaiseksi. Kuvissa näkyvät erot voivat johtua myös lajikkeista tai jostain muusta. Yhtä selvästi parempaa lannoitetta on vaikea nimetä vaikka ensimmäisen kuvan startilla on isoimmat taimet. Easy Plug testin voitti taas Root Stimulator, tosin lajikkeetkin olivat erit. Seuraavaksi taimet koulitaan isompiin ruukkuihin ja osa saa kasvualustaksi turpeen ja osa kookoksen. Näillä kasvualustoilla mennään sitten ihan loppuun asti, tosin joku rocoto saattaa päätyä kesällä kasvimaahan. Suurin osa kasveista menee kuitenkin amppeleihin Monexin kasvihuoneeseen.  
 


Kekkilä White 420 ja Atamin kookoskuitu joka on myös esipestyä. http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/546

Turpeeseen on lisätty myös perliittiä. http://www.vplux.fi/tuotteet.html?id=48/143
Atamin kookosta ja perliittiä saatavana VP-Luxin verkkokaupasta johon linkit yllä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti