tiistai 24. marraskuuta 2015

Tomaattia kasvihuoneesta

 Viime yö oli kylmä, pakkasta oli 10 astetta ja kasvihuoneen lämmitinkin joutui nyt töihin todenteolla. Lämpötilaa huoneessa olen nyt pitänyt noin +7 asteessa, kasveja tuolla ei ole montaa ja niiden takia koko huoneen lämmittäminen on melko turhaa, mutta nyt olisi tarkoitus testata laitteita ja huoneen lämmönpitävyyttä. Parina pakkaspäivänä on nyt aurinkokin paistanut ja vaikka se on erittäin matalalla, niin huone saa aurinkoa parisen tuntia iltapäivällä ja lämpötila noussut silloin +14 asteeseen.

Harvat kasvit ovat pääosin talvilevossa, mutta yksi tomaatti antaa vielä viimeistä satoa.

Kirsikkatomaatti Rosella nimittäin kypsyttää vielä hedelmiään maapenkissä. Tämä tomaatti kylväytyi keväällä itsestään samaan ruukkuun viiniköynnös Merlotin kanssa ja molemmat kasvit istutin ruukusta tuohon Merlotille rakennettuun pieneen noin 30 senttiseen maapenkkiin. Kasvi on latvottu syksyllä ja nyt noin kahden metrin korkuinen. Kuvissa taitaa olla viimeiset hedelmät.

Kasvihuoneen pöydällä on kasveja jotka näyttää viihtyvän viileässä. Pari sitrusta, passiflooraa, estreliciaa, ananas ja yrttejä.

2 kommenttia:

  1. Moikka. Omien virheiden perusteella =) Siemenestä kasvatetut plantut ei kannatta talvetata ekana elinikävuosina, vielä ovat ihan vauvoii talvettamiseen :)

    VastaaPoista
  2. Kasveja jotka siemenestä kylvettynä ehtii tuottamaan satoa kesällä (mm.tomaatit, paprikat ja chilit) on varsin turha talvettaa, toista on erikoisuudet ja muut hitaammin kasvavat.

    VastaaPoista